IT DOES FEEL LIKE SUMMER

image877


Sitter på balkongen och har det minst sagt skönt (som ni kanske ser). Solen skiner, fåglarna kvittrar, träden har blvit fint gröna, humlorna surrar, solglasögonen åker på (till och med inomhus på vissa i skolan). Det känns faktiskt som sommar, om man nu skulle våga säga det. Tror inte att jag är ensam om att vilja behålla det här vädret.

Hoppas verkligen att det följer med mig och la familia till landet, åker ju faktiskt idag. Är borta tills på fredag. Vill kunne gå omkring barfota i gräset med klänning och bara ben. En önskning från mig.
Borde hur som helst packa. I vanliga fall skulle jag packat igår kväll, vilket det hade varit tänkt. Men så blev det inte. Måste ändå fundera på vad jag egentligen vill ha med mig. Kommer säkert ta med mig kläder för två veckor, det brukar ju bli så.

Nej, nu är det mellanmål, musik och packning som gäller. Hoppas alla har en bra valborg medan jag är borta. Puss!

TE

image875
Dricker te och kollar på Simpsons. Om någon skulle undre vad jag gör just nu.

MÅNDAG

Hejsan hejsan!

Idag var första lektionen syslöjd, som vanligt. Det gick faktiskt rätt bra, har börjar på nederdelen om någon skulle vilja veta det. Efter det hade vi engelska, eller det blev svenska. Vi skulle läsa ca 3,5 sidor från en bok skriven av August Strindberg. Sedan skulle man svara på några frågor och tillslut fick vi sluta tidigare. Vi fick beting på matten, alltså ca 1,30 h lunch. Vi åt lunch och satt ute resten av rasten. Det är det vi har börjat göra nuförtiden, det var riktigt skönt ute.

När rasten var slut hade vi so då vi svarade på frågor om Kinas historia osv. Brandlarmet gick, det var skönt att komma ut och få lite frisk luft. Vi fick gå in igen, fortsätta arbeta och sedan ha no.
Där jobbade vi med "Testa dig själv" frågor och efter ett tag fick man jobba på varlfri plats. Jag valde dock att stanna kvar, skulle ändå göra en labbrapport senare.  Seila gav även oss tre godisar var, som påskgodis. Det passade väldigt bra. När no:n var slut väntade jag tillsammans med ett gäng utanför salarna i ungefär en halvtimme och sedan var det dags att labba. Efter att den var klar gick jag hem, jag och mamma åt middag på balkongen, första gången för iår btw! Jätteskönt faktiskt. Kollade på tv och nu ska jag plugga no. Pussar

PRETTY TIRED

Är rätt trött idag (som ni kanske ser). Eller seg snarare. Sitter och gör en labbrapport. Rätt duktigt enligt mig. Igår var vi på middag hos några vänner, det var trevligt. Sjöng till exempel Singstar. Ska väl återvändra till no:n kanske. Puss!
image873image874

BALKONGEN

image872
Sitter på balkongen i solen. Det borde ni också göra (eller i alla fall vara i solen). Puss!

SUNSUNSUN

Idag är det ju verkligen superväder. Hade nog kunnat gå utan strumpbyxor. Det är ju allt för härligt.

Hade som första lektion idrott -orientering. Det gick väl sådär, gillar inte orientering. Ramlade dessutom i skogen ochlyckades tappa kompassen, och framför allt, glömma den! Duktigt där. I vilket fall som helst kom vi till slut ut från skogen och kunde gå tillbaka mot skolan och omklädningsrummen. Väl ombytt skyndade jag mig iväg mot no-salarna. Vi fick tillbaka atomfysikprovet, fast vi redan fått reda på resultatet för ett bra tag sedan. Efter det hade vi lunch, lång lunch.

Vi satt i solen nästan hela rasten och hade sedan musik. Spelade upp min låt, det gick ganska bra, de andra verkade i alla fall tycka att den var bra! Tror faktiskt att musikläraren blev lite förvånad..
Efter det hade vi design med Wilfried, och ja, det börjar ju typ likna nåt. Det känns ju lite skönt. Blev i alla fall jättetrött, och det var jätteskönt när vi slutade. Påvägen hem fick jackan åka av. Nu får nog strumpbyxorna göra det med.

image871
Nu får Glamour, Elle och Gossip Girl följa med mig ut på balkongen och sola. Ciao!

FÖR NÅGRA DAGAR SEN


.

image867image866

SOLIGT VÄDER

Just nu sitter jag på balkongen och har det skönt i solen. Härligt väder idag, tycker ni inte?

Hade först sovmorgon till 09.45 idag, vilket var väldigt skönt. Vi hade NP i matte (del B), och det kändes faktiskt inte så jättesvårt. Hoppas på det bästa helt enkelt.
Efter  det hade vi en rast då vi först åt lunch och sedan gick ut och satte oss i solen. Det var jätteskönt, passade på att plugga spanska då också eftersom jag skulle ha spanskaprov. Men innan dess skulle jag ha bild, och det gick jättebra då vi började färglägga affischen. Efter det var det dags för spanska, snabbkollade igenom allting en gång till och jag tror faktiskt att det gick rätt bra. Drog ut en liten stund på stan, gick förbi mamma och sa hej och åkte sedan hem igen. Sitter väl ett tag till på balkongen antar jag. Puss!

image865

Köpte förresten ett par skor igår, hade på mig dem idag.


DELAYED DEVOTION


Duffy.

EN RÄTT BRA MÅNDAG

Hejsan! Har haft en helt okej måndag. Först hade jag syslöjd med Wilfried då jag sydde på min överdel av klänningen som det är tänkt att bli. Fick till och med prova den. Kändes lite konstigt att gå runt i en silvrig top som slutade ovanför magen, som tur är ska ju underdelen sys på sedan. Lärde mig faktiskt en hel del.

Efter det var det engelska då vi kollade på film. Sedan trodde jag, Frida och Sissi att vi skulle ha so, men så var det inte. Vi hade matte så vi fick skynda oss dit när vi väl kom på det. Efter matten hade vi lunch och efter det so. Föredrag, föredrag, föredrag. Han precis inte köra, precis som förra gången. Men det blir imorgon istället, och det är faktiskt helt okej för min del.

Sista lektionen var no, som faktiskt också var okej, fattade i alla fall vad det handlade om och hur man skulle göra. Gick hem i solen när vi slutat och träffade sedan Lin. Det var kul att träffa henne, vilket jag även ska göra imorgon - fast på stan. Efter att hon gått åts det middag och efter det pluggade jag. Spelade min låt (som ska framföras på fredag), övade matte inför NP och spanska glosor. När man väl plockat fram gitarren är det svårt att sluta. Det slutade med att jag letade upp lite andra låtar som jag började spela (Shoreline, Det kommer bara leda till nåt ont, Du kan få mig hur lätt som helst m fl.). Nu hade jag tänkt lyssna på musik, läsa Glamour som mamma köpte till mig idag och sova. Puss!

HEJ

Hejsan! Här har vi fått gäster både idag och igår. Mycket trevligt. Nu ska jag sova, har sett en film också. Det var väl det jag ville säga. Sweet Dreams

+ 2 TILL GARDEROBEN

Hejsan, här är man på gott humör! Idag inköptes nämligen ett par byxor ("chinos") och ett randigt linne. Båda lär åka på imorgon. Fast först blir det gympakläderna som åker på på morgonen, eftersom det är första lektionen. Imorgon är det även utvecklingssamtal som gäller.

Annars har det inte hänt något särskilt intressant. Sweet Dreams


Lin i provrum, jag väntar utanför och dagens middag på vetekatten.

IT KIND OF LOOKS LIKE SUMMER

image860image859
Doesn't it?

TISDAG

Heej! Idag har jag haft en rätt dag, även fast jag gäspat en del.

Först var det matte då vi arbetade med övning inför Nationella proven. Efter det var det svenska, eller snarare svenska/so. Satt och arbetade med arbetet hela lektionen, började tex med en Power Point. Efter det var det en till matte lektion och sedan lunch. Sedan var det spanska och till sist sista lektionen, mentorstid.

När jag slutat hördes jag och Lin och bestämde att vi skulle mötas på Ropsten. Vi möttes där och åkte ner på stan.
Vi kollade runt och satte oss ett tag på Waynes Coffee. Efter det gick vi till bla. Monki, hittade bla en tröja jag vill ha. Pengar skulle inte vara helt fel just nu.

Vi var ute ett tag och drog oss sedan hemmåt. Nu funderar jag på att göra lite so redan nu, eller ta det lite lugnt. So long!

P.s. Desperate Housewives ikväll!

OINTRESSANT

Hej hej. Har varit väldigt trött den här helgen.Har inte orkat göra så mycket med andra ord. Typ kollat på tv.
Sitter i vilket fall och kollar på tv. Inte så överraskande kanske. Imorgon blir det skola igen. Har faktiskt gjort lite so idag. Nej, har inget intressant att säga, så hej då!

KOM TILL MIG

byxa
Limegröna, våriga, halvgalna. Jag skulle inte ha emot att få er.

I'M STILL ALIVE

Hejsan. Ja, jag lever. Inte för att det har synts här. Det här har hänt de senaste dagarna:

Tisdags:
Försover mig, har en riktigt dålig morgon kommer till skolan, har mattelektion och jag bestämmer mig för att gå hem. Känner mig inte bra alls och åker hem istället för att följa med till bion. Känner mig fortfarande dålig hemma, men det är först efter kanske en timme som jag börjar behöva springa på toa och till slut börjar jag spy. Härligt. Jag får lägga mig i sängen och under dagen har jag spytt till och från i 7 timmar,blivit yr och svimmat två gånger, inte ätit alls och känner mig otroligt törstig, men kan nästan inte dricka nått, eftersom det ändå kommer upp igen. Somna kan jag inte heller, är helt uppvarvad fast än jag borde vara utmattade och försöker med alla knep somna. Sover lite grann under natten, men inte mycket. Vid 05.30 vaknar jag och börjar kolla på tv. Inte trött då heller. I 3 timmar kör jag på två skedar cola var tionde minut, som man fick göra när man var liten.

Mamma är snäll och tar hand om mig och efter att ha kunnat dricka två glas med resorb och vatten känner jag hur trött jag är och somnar. Ligger mest i sängen under dagen, förutom då och då jag flyttade mig mellan mitt rum, toan och ibland vardagsrummet. Och när jag svimmade i badrummet. Då låg jag istället på en rosa matta.

Som tur var var mamma ledig den dagen, så jag får mycket hjälp. Somnar innan 19.30 och sover ända till ca 10.00 och är lite piggare den dagen. Mår fortfarande väldigt illa men kan nu ligga lite mer i vardagsrummet men är fortfarnde väldigt trött.

Idag är jag fortfarande väldigt trött, men mår inte illa, vilket är väldigt skönt. Idag har jag nog fått i mig mest av dessa dagar, dvs lite ris, kyckling (lunch), en mini portion av spaghetti och köttfärsås (middag) och lite stekt ägg. Har ingen aptit fortfarande, men nåt behöver man ju.

Tänkte lägga mig och sova, är trött. Hoppas ni haft en bra vecka.

FRANKRIKE DEL 3

Okej, nu kommer tredje delen!

image842
Redo för att gå ut!

image843

image844

image845
Jag på resturangen (och ett antal humrar)

image847
En lite spegelbild:)

image848
Badmössa var populärt bland gamlingarna..

image849
Hotellet!

image850
Precis badat!

image851
Mamma! :)

image852
Kycklingsallad..mums.
image853
Mer coola köptes! 

image855
Löpargäng som tog upp hela gatan

image856
Te-drickning ute på terassen och telefon prat.

image857
Frukostsalen

image858
Jag i frukostmatsalen.

Nu tar jag en liten pause, men det kommer säkert en till del idag, om inte någon dag denna vecka. Herrå!

MÅNDAG

Hejsan. Imorse blev det lite stressigt i slutet, men kom tillslut till skolan fast än att jag inte hade lust på något sätt. Kom upp till syslöjden och det visade sig att vi hade vi hade vikarie, samma som i fredags! Och hon var inte så jättebra precis. Det verkar i alla fall som om alla syslöjdslärare som vi får ha ska ha ett krav att inte kunna svenska så bra. Jag lyckades sick-sacka mina bitar (trots att det gick dåligt i början). När lektionen äntligen var slut hade vi engelska då vi övade inför NP (Nationella proven), uppsatsen.

Efter det hade vi matte och sedan lunch. Efter lunchen hade vi so då vi jobbade med de ämnen vi fått, som vi ska ha en muntlig redovisning med. Jag har Glasnost och Perestrojka. De ni! Först gick vi till mediateket och lånade böcker och efter det gick vi vidare till datasalen och satt där resten av lektionen.

Sista lektionen var no, då vi började med kemi. Det gick bra, men det var skönt när det var slut. Jag gick hem nu sitter man här och kollar på Top Model. Hade tänkt fortsätta med Frankrike delarna. Det känns väldigt sommrigt när jag tittar på dem, härligare än vad det varit idag. Ciao!                                                                                                            

FRANKRIKE DEL 2

Nu kommer Frankrike i bilder och kommentarer, del 2! Det är minsann på tiden. Första delen kan ni se här.



image831
Utsikten från rummet första morgonen.
image833
Första morgonen i Nice!

image835image834
På den stora marknaden i Nice. Den var hur stor som helst, tog nästan aldrig slut.

image836
På lunchresturang efter shopping på marknaden.

image837
Jag och min nya ring

image838
The beach

image839

image840

image841
Jag var tvungen att köpa en fransk Glamour och kolla hur den var (inte för att jag förstår så mycket franska)

Del 3 kommer om en liten stund. Ciao!

4 MINUTES


Madonna, Justin Timberlake och Timbaland

.

image832

MY LOVE


Har sett Råttatouille. Älskade den! Har målat naglarna också. Älskar den färgen också. Lyssnar på Belle &Sebastian. Tjoho!

STAN

Hejsan! Idag blev jag väckt av väckarklockan vid ungefär 11.10. Låg i sängen ett tag och efter att Lin ringt gjorde jag mig något att äta. Efter det fortsatte jag att göra mig iordning och sedan träffades jag och Lin och åkte ner på stan.

Vi kollade runt, provade ett par shorts tillexempel. Men det blev inget köp, ska tänka lite. Köpte däremot ett fint nagellack som ska bli påmålat på mina naglar ikväll. Var var ute på stan några timmar och innan vi gick hem gick vi förbi Fältöversten där jag handlade lite mat och sånt. Efter det åkte vi hem och jag hjälpte Lin göra sig i ordning och så fick hon låna ett skärp. Snart ska jag och mamma nog se en film, Råttatouille (org. Ratatouille)  som jag velat se länge. Igår såg vi även Hair Spray.

Har haft en bra dag, hoppas ni också haft det. Puss!

FRIDAY

Hej! Hade engelska nationellt prov idag, hoppas på att det gått bra. Svenska hade i alla fall gått bra. Idag har jag lyssnat på Green Day, Amy Winehouse pch Johnny Cash mfl. Rätt så blandat med andra ord. So long!