don't stop talking to me



Sista dagen på 2011! Har en hel del saker att fixa, ska försöka hinna med allt. Är ganska trött. Snart ska vi iväg och störa Micke på hans packningsdag och ge honom presenter. Försöker så länge vakna till Foster the People!

tittar på the pursuit of happyness

Tumblr_lrina3jzs21qfdwsio1_500_large

AF




can't take us away

Hej! Idag fikade jag med Wikström och Ramqvist och sedan satt jag och Ramqvist där länge. Är trött idag. Men tror det går framåt med förkyldningen...blir bättre alltså!

augusti


Den fjärde augusti hade Lin bestämt att vi skulle göra något jag inte fick reda på. Hon tog med mig till t-centralen och sedan åkte vi på en spontan-tripp till Uppsala!


Mycket trevlig dag!


Den åttonde augusti kom Johan, Micke, Cissi och Magdalena till oss på balkongmiddag










Så här såg en jag ut en kväll på väg mot Sommar med Lin!


Sedan åkte jag och Lin till Turkiet! Där var det riktigt varmt och skönt, fast grannarna var inte så roliga.






En helt vanlig Maria-Louise dag




Den 26-27 augusti befann jag mig på festivalen Popaganda! Var där själv i princip hela tiden förutom någon timme då jag var med Micke. Fin festival! Kameran var min bästa kompis som följde med mig över allt och lyckades ta riktigt bra bilder!


Här är Micke! Tillsammans med honom såg jag Serenades! Dr. Pepper delades ut under festivalen, najs!


Serenades


Och så fick jag äntligen se Arcade Fire! Fantastiskt.


Dag två såg jag i princip alla på festivalen. Här ser ni Jenny Wilson


Säkert!


JJ


juli


I slutet av juni åkte jag med Lin och Martina till London. Vi var där 29/6-4/7. Vi bodde på ett lägenhetshotell på gatan ovan.








Jag och Lin besökte Notting Hill och gick på marknad.


Lin hittade bästa kafet.




Middag med mamma, Johan och Magdalena på balkongen!


Gunnar




Fika med mamma på Vetekatten


Kastellholmen med Lin


Vapiano och Sommar!(Baba Sonic) med Lin


Sedan åkte jag och mamma till vackra Garda i Italien! Där:


-Solade vi på stranden


- Åt jag nästan varje dag prosciutto med honungsmelon. Så. himla. gott.


- Läste vi böcker (bland annat Paganinikontraktet som var svår att lägga ifrån sig)


- Åt vi världens godaste glass (speciellt chokladglassen!!) varje kväll


- Fanns det ett grodmuseum. Typ. Haha.


- Var vattnet så skönt att simma i och hur klart som helst


- Åkte vi på en utflyckt till Verona, fullproppad av folk och vackra byggnader!


- Tog vi oss upp för Gardas berg La Rocca!




Fantastisk utsikt och vacker skog. Vi besökte även klostret (som inte var helt lätt att hitta till!) där vi träffade en väldigt rolig munk och köpte godaste olivoljan och massa andra saker.


Och åt tonvis supergoda middagar förstås


Jag shoppade på rean!


Strax efter vi kom hem från Italien tog jag och mamma tåget ned till Vadstena. Vi skulle nämligen på begravning för min farfar som gått bort medan jag var i London. Det var väldigt väldigt sorgligt.


Mamma och farmor på begravningskaffe


Efteråt stannade jag några dagar. Här är Johan och Magdalena!


Micke och Cissi


Fina farmor


Tåkern

happyhappybirthdayhappyhappybirthdayhappyhappybirthday


Johan, jag och Micke!


Idag fyller bästa bröderna år!

us against the world

Hej! Riktigt riktigt lugn dag idag, behövde nog det. Känner fortfarande av min hals tyvärr, men siktar på att vara i frisk form till nyår. Det får jag ju helt enkelt inte missa!

Idag har jag tagit en promenad, tittat på Good Will Hunting, sett Top Model finalen (Brittany vann, yay!) och städat i vår bokhylla. Idag åkte Johan och Magdalena till New York, inte illa skulle jag säga! Ser fram emot imorgon, då ska jag och mamma luncha med Micke som fyller år och sedan ska vi gå på stan.



Fin bild på Magdalena och Johan!

it's not your fault

Min sista uppgift i gymnasiet någonsin är att skriva en filmanalys av filmen Good Will Hunting. Såg den igen idag. Det är en riktigt bra film, här är två av mina favoritscener:




You get mistaken for strangers by your own friends

Usch nu har jag en åh nej vad allt är jobbigt svacka, men sådana kommer ju då och då. Fick The Boxer - The National skivan igår, den är så himla fin (lyssnar på den nu). Ska sova och bli frisk nu är det tänkt!

Konserter 2011

Har varit på 13 konserter i år, har varit så himla kul! Och då räknar jag inte ens med Popaganda. Mina 5 bästa konserter för detta år är:

1. The National @ Cirkus. Med pappa och Sofia. 01-03-11


Efter att fått höra att The National inte fått särskilt bra kritik för sin konsert i Malmö dagen innan sänktes förväntningarna lite när vi satt och väntade på Cirkus, och det kanske var därför blev jag tagen med storm. De var alldeles fantastiska, bra låtupplägg, scennärvaro, känsla. Det bästa var nog på "Mr. November" då Matt Berninger (sångare) klättrade upp på läktaren, över stolar (människorna som var i vägen fick resan på sig), längs hela läktaren och sjöng samtidigt,  hela Cirkus skakade. Han stod ungefär 3 meter ifrån mig och jag kan erkänna att jag blev ganska starstruck.


2. Arcade Fire @ Popaganda (Erikdalsbadet). "Själv" (Micke längre bak). 26-08-11

Jag kommer ihåg hur otroligt glad jag blev när jag såg att Arcade Fire skulle spela på Popaganda i år, och jag bestämde mig redan då att det inte var ett val att gå på festivalen utan ett måste. Att jag inte hade någon att gå med spelade ingen roll. Jag var tvungen att se detta band som är ett av mina favoritband. Även fast de inte spelade alla låtar jag ville höra var det otroligt bra och stort bara att se dem! Jag lyckades komma rätt långt fram genom att knuffas fram av andra och det var helt fantastiskt att få se och höra exempelvis "Neighbourhood #1 (Tunnels)", "Intervention", "Half Light II (No Celebration)" och "No Cars Go".


Serenades @ Södra Teatern. Med Lin. 26-05-11

När jag och Lin satt på tredje raden i Södra Teaterns konsertlokal och väntade på att Serenades skulle börja visste jag inte hur det skulle bli. De var ju bra var och en för sig, hur skulle det bli tillsammans? Men när de började med "Walking Home" behövde jag inte tvivla längre, det hördes redan då att det skulle bli underbart. Trots att konserten inte var lång alls, eftersom de bara hade en skivas material, så var det lika bra i alla fall. Det gjorde inte så mycket. De levde upp till sin sanna potential ändå. Tror att lokalen var en sak som gjorde att denna konsert blev så lyckad.


4. Paul McCartney @ Globen. Med pappa. 10-12-11

När jag såg att Paul McCartney skulle komma till Sverige tänkte jag inte så mycket om det. Jag älskar ju Beatles, men ändå. Men när pappa frågade om jag ville följa med tvekade jag inte en sekund. När vi satt och väntade undrade jag verkligen hur det skulle bli. Han skulle ju inte köra med John, George och Ringo, och han är ju trots allt 69 år gammal och rösten kan ju ha förändrats väldigt mycket. Men, när han kom ut på scen var det något väldigt speciellt. Där framme, den lilla figuren jag såg, var Paul McCartney. Det var stort bara det. Och när han körde Beatles låtar blev jag för första gången flertal gånger tagen och rörd, som på "A day in the Life" tex. Och när han sjöng för John! Beatles låtar har jag lyssnat på så himla mycket och betyderväldigt mycket, och dessutom är han en sådan viktig person i musikhistorien. Förutom det sjöng han fortfarande väldigt bra, imponerande! Rolig var han också.

5. Jens Lekman @ Södra Teatern. Med Johan, Micke, Magdalena och Cissi. 22-10-11

När jag skulle se Jens Lekman så mådde jag egentligen inte så bra, men det kändes som att jag skulle ångra om jag missade det. Och det skulle jag gjort! Även fast det bara var han och en trummis så njöt jag av varje minut. Ljudet var otroligt bra och jag satt och lyssnade på varenda roliga textrad han sjöng. Och hans berättelser var väldigt underhållande, till exempel om hur han väntat på Kirsten Dunst på en klubb i Göteborg men hon inte kom in för att hon inte fick gå före alla andra (fortsatt lång berättelse). Det var inte tråkigt en enda gång och väldigt stämningsfullt. Trots två instrument och en röst fyllde det lokalen perfekt. Det hade nog inte kunnat vara bättre.



Bubblare:
1. Foster the People @ Debaser Medis
2. Belle and Sebastian @ Cirkus
3. Lars Winnerbäck @ Cirkus

Andra konserter jag varit på:
- Band of Horses
- Okkervil River
- Sufjan Stevens
- Foo Fighters
- Urban Cone (på Sommar!)
- Gypsy and the Cat

+ Popaganda:
- Henrik Bergren
- The Go! Team
- Delorean
- Serenades
- Arcade Fire
- Urban Cone
- Syket
- Is Tropical
- Säkert!
- (Those Dancing Days)
- Jenny Wilson & Tensta Gospel Choir
- Midlake
- JJ
(- Junip)


Jag har haft så himla många bra konsertupplevelser i år. Är det någon stans jag verkligen trivs och är innerligt glad på är på en bra konsert.






julafton


Och så kom julafton! Först åt jag, mamma, Johan och Micke jättegod gröt och sedan var det paket öppning!




Johan & jag


Mamma får bok




Micke och Johan


Runt fem kom Janne och Peo och så fikades det och sedan gjordes det julmiddag. Mycket mycket gott!

Fick flera fina saker som förstärkare till min LP-spelare och hörlurar jag kan ha till min gitarr med mera.

Igår var det julafton två hos pappa, mycket trevligt det med och gott! Och många fina paket. Mycket musik, helt i min smak. Även fotoalbum, lp-ramar, kläder. Och pengar!! Fint allt ihop! Har tyvärr inga bilder därifrån för jag glömde kameran, men kanske får från någon annan senare! Är mycket nöjd över den här julen, fast hade gärna varit piggare. Litet problem dock!

Imorse vaknade jag med ont i halsen, alltså en ny förkyldning. Skulle egentligen bort på middag idag, men får bli någon annan gång. Tänker inte bli sjuk igen och ska sova ordentligt!

Tack för i år då  julen!

the sun always shines on TV

I år har jag sett sammanlagt ungefär och 22 säsonger av olika TV-serier. Ungefär 9 serier/säsonger jag inte sett förut. Räknar alltså bort de jag sett förut eller flera gånger (SATC, andra omgången AD etc.). Här kommer några av mina favoriter:


1. Arrested Development
Tumblr_lv6bjevatn1qiyzj3o1_500_large
Min roligaste serie i år, helt klart. När jag kollar på AD skrattar jag inte bara då och då, utan ungefär varannan sekund. Jag älskar hur de knyter ihop olika händelser och situationer, det är så himla klockrent. Och bissart. Och roligt. Och karaktärerna är så himla egna och fruktansvärt roliga. En av de bästa upptäckterna i år, utan tvekan.

2. Freaks and Geeks

Tumblr_kwsdvxvpjt1qztx5fo1_500_large
En amerikans tonårsserie som är rolig, spännande och verklig. Kollade den nästan i sträck tror jag. Flera skådisar som blev kända senare som ni kanske ser!

3. Suits
Suits_large
Smart. Intressant. Rolig. Blev lite beroende. Att lösa deras uppdrag blev nästan mina! Kunde inte vänta med att se hur de skulle lösas, och hur det skulle gå med alla fall och intriger.

4. Six Feet Under

Den mest allvarliga serien jag sett. Handlar om familjen som driver begravningsbyrån Fisher and Sons Funeral Home i Kalifornien. Även fast den var allvarlig var den också rolig, rörande, spännande, hemsk, verklighetslik. Väldigt bra. Sista avsnitten i sista säsongen grät jag som tusan.

5. Mad Men

En så otroligt välgjord serie. Att följa med i 60-talets värld och Mad Mens karaktärer är spännande och man vill bara se mer. Såg de senare säsongerna i år (typ 3:an och 4:an), och de blir bara bättre och bättre.


6. My So-Called Life

My So-Called Life, ännu en tonårsserie. Handlar om att vara femton. Förälskad. Kompisar. Skolan. Livet, typ. Men inte i tråkig form! Den är riktigt riktigt bra, och man vill bara följa med huvudpersonen Angela och se hur allt kommer gå. Precis som Freaks and Geeks, bara en säsong tyvärr!

Förutom dessa har jag också sett bla. alla säsonger av True Blood (4), United States of Tara (3) och Skins två första säsonger. De var bra allihopa! True Blood hade inte ett ända avsnitt som inte var spännande. Undrade alltid hur allt skulle gå! United States of Tara var minst sagt intressant, en mamma som har flera olika personligheter. Men bra! Och Skins, också bra!

julafton är över för tvåtusenelva

Hej! Det är alltid så konstigt, man väntar, räknar ned dagar, och sedan kommer dagen man väntat på och jag tänker "idag är det julafton, äntligen!". Och sedan: Poff - så är det över. Går så himla snabbt!

Har i alla fall varit en mycket utmärkt julafton, enligt mina åsikter i alla fall! Har fått många fina presenter, det blir jag väldigt glad över! Men framför allt blir jag gladast över att bara träffas och vara tillsammans.

Idag har det blivit julfilmer att vakna till, gröt, julskinka, paket, trevlig sällskap och supergod julmiddag. Det är verkligen bara att proppa i sig så mycket man kan, haha! Imorgon blir det julskinksmacka och julafton 2 hos pappa!

merry christmas!!!!

Hallå! God Jul allihop! Klockan har blivit alldeles för mycket, vet inte hur. Har suttit och förberett inlägg till bloggen. Liknar filminlägget. Idag ska jag vara glad för det är julafton. Det är det verkligen inte varje dag.

 Lilla julafton med mamma, Cissi, Magdalena, Micke och Johan var mycket mycket trevligt. Gillar vår lilla tradition. Var ganska trött dock. Men det var kul! Fick fina presenter också, som en lite julklappsförätt nästan! Tackar, bugar, bockar, niger så mycket. Tack! Varken LP-ramar eller böcker kan man få för många av. Nu ska jag försöka sova men blev lite uppspelt. JUL! YAY! Hehe. Godnatt små tomtar!

into another world

Jag har sett en himla massa filmer under det här året, här kommer några jag tyckte var extra bra och värda att se:

1. Lars and the real girl
Tumblr_kynklyruda1qa1xvjo1_r3_500_large
En väldigt annorlunda, intressant och bra film. Huvudrollen spelas av Ryan Gosling, som lyckas göra den hur bra som helst. Gillade verkligen den här filmen

2. Harry Potter and the Deathly Hallows pt. 2
Den sista Harry Potter-filmen. Behöver egentligen inte säga mer, men den är rolig, spännande och bra bra bra! Såg den två gånger på bio, extra bra med 3D!

3. Laputa - Castle in the Sky

En Hayao Miyazaki-film som jag verkligen tyckte om. Hans filmer är något speciellt.

4. The King's Speech

En väldigt fin och bra film med fantastiska skådespelare.

5. It's kind of a funny story

Fick detta film-tips av Lin. Den är rolig, sorglig och har många roliga och bra karaktärer.


Så! Där fick ni 5 filmtips. Såg alla dessa filmer i år (fast några är gjorda tidigare än så).

241211

GOD JUL! Nu väntar jag bara på snön.

christmas lights, light up the streets



Hallå där! Glad 23:e december på er! Har slagit in paket, städat i köket, damsugit i vardagsrummet, fixat soffan och bordet och framför allt köksbordet (som man typ inte kunde se). Nu är jag helt slut, borde egentligen inte göra sådant här utan vila, men kändes rätt i alla fall. Ikväll kommer Micke, Johan, Cissi och Magdalena på "lilla julafton" som vi har varje år, ska bli så himla mysigt. Då äter vi julskinka och så. Nu måste jag vila och äta. Middag here I come!


juni

Juni var definitivt en av de roligaste månaderna i år.

juni.


Den 1 juni åkte åkte jag med Lins mamma, pappa och farmor


för att se Lin ta studenten!


Det var fint för hon var så himla glad!


På kvällen mötte jag upp Johanna, Anna, Hettis och Louise och åkte till Sommar! Lin kom dit senare också!


Anna, Johanna och Louise på Sommar!


Satt med Hettis på Djurgården och tittade på folk som åkte Segways


Ute var det grönt och fint. Ännu en gång på väg mot sommar!




Lin i Louises källare


Wikström, Lord & jag


Nikos, Louise + vakt som vill vara med


Åkte till Långholmen med Lin





Åt jordgubbar på balkongen


Med fina mamma


Och Gunnar!


Och så hade vi picknick för Johanna!


Hettis och jag!




Min student närmade sig med stormande steg och jag, Hettis och Johanna köpte så mycket öl vi bara kunde! Var jätteroligt, alla vände sig om på gatan, tog foton med mobiltelefoner etc.


Hettis och Johanna!


Och så kom äntligen den åttonde juni - dagen då jag tog studenten! Bild från champagnefrukosten med Hettis och Louise












Till sist var det slutskiva på Rose!


Dagen efter var det dags för Lotta att ta studenten!






Sedan var jag duktig och tvättade fönster!


Såhär såg jag ut någon dag



Sedan blev det midsommar som firades med Louise, Louise och Lin!








Och så var det snart dags för Johanna att åka till Australien, himla spännande! Jag och Louise åt middag med henne på Vapiano!




Lunchade med Hettis!




Väldigt rolig spontankväll med Louise (+ Lin senare)


Leaving for the u.s

I tisdags lämnade Hettis lilla Sverige och åkte till USA. Inte illa skulle jag säga! Hoppas du får det himla bra, du kommer bli saknad av sysslingen!




vaknar till winnerbäck



names

Kan inte sova. Kanske är så det går om man sover en stund på eftermiddagen, men var ju så hemskt trött! Jaja. Lite underhållning:


‎1. Your real name: Maria Susanna Ottosson

2. Your indian (native) name (favorite color and favorite animal): Blue Cat

3. Your soap opera name (middle name and street you live on): Susanna Sandhamn

4. Your Star Trek name (first 3 letters of last name, first 2 of middle name, first 2 of first, last 3 of last): Ottsu Mason

5. Superhero name (color of your shirt and first item to your right): Blue & White shirt

6. Goth name (black and name of one of your pets): Black Gunnar








14.55

Hej.

Har inte skrivit så mycket här eftersom jag blev sjuk i söndags. Har inte mått bra alls och igår kväll hade jag lite feber igen och mådde allmänt dåligt. Idag blir det att vara hemma och ta igen sig, imorgon också tror jag. Så får jag se om jag orkar ta mig ned till kanske fältan någon dag och fixa det sista (men som tur är har jag fixat typ allt redan). Det här blev ju ett kul inlägg höh. Men men. Snart är det i alla fall jul, det ska bli jätteskönt tycker jag.  Sedan är det ju snart nyår också!

hipp hipp hurray!!








































Grattis på födelsedagen finaste vännen! Hoppas det blir jättebra, det är du verkligen värd. <3

171211

Halloj!

Herre vad det har regnat idag, det gjorde det ju inte direkt lättare att komma upp ur sängen! Och snöat har det ju också gjort. Nog om vädret. Har mest tagit det lugnt, kollat lite på tv, läst lite, fixat lite med några presenter, dammsugit golvet (eftersom quinoan attackerade mig) och städat köksbänken.

Förresten. En vecka kvar till julafton, galet!

you make it easy on me

Hallå hallå hallå!

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Sov sov sov till typ tolv, hade extremt svårt att komma upp ur sängen. Har börjat skriva lite på min filmanalys (duktigt va). Kommer inte på så mycket mer! Kollat på tv. Tog en kort runda på stan. Har fixat en till julklapp. Det var nog allt! Lugn fredag, skönt! Imorgon ska jag försöka vakna och gå upp i en bättre tid.

help i need somebody



Tittade precis på svenska hjältar, det finns verkligen folk som hjälper till mycket där ute i världen. Måste säga att jag blev sjukt imponerad av Milla tio år som startat "bullhjälpen" och samlat ihop 200 000kr att ge till barnen som lider av svält i Afrika. Man blir ju faktiskt inspirerad.

It's a great thing when you realize you still have the ability to surprise yourself. Makes you wonder what else you can do that you've forgotten about.

Tumblr_lpzzgelnar1qa4vrao1_500_large
Tumblr_lpex7chuow1qli0iso1_500_large
200902244411_large
Tumblr_ktvd05u3bt1qziyd9o1_500_large
Tumblr_l82qrdli901qbjwplo1_500_large
Picture-6_large
30bcoc8_large

vad jag gjorde denna torsdag

  1. Tvingade mig själv upp vid sju, eftersom jag skulle till skolan!
  2. Såg julkalendern
  3. Åkte till skolan och stannade där i tio minuter. Skulle möta min mentor, men eftersom jag snart är klar med alla mina grejor fanns det inte så mycket att prata om!
  4. Hade tänkt gå och kolla på stan, men eftersom klockan inte var tillräckligt mycket åkte jag hem
  5. Såg American Beauty
  6. Försökte skriva början på filmanalys, men gjorde annat istället
  7. Sov någon timme
  8. Duschat
  9. Åt middag
  10. Bakade pepparkakor
  11. Pratade med Louise i 1,5 timme!
Jahapp! Så såg min dag ut, intressant va? Har varit så extremt otroligt fruktansvärt trött idag, så humöret har kanske inte varit på topp. Men hoppas jag känner mig piggare imorgon! Godnatt!

april maj

april.


Precis som mars månad började även april med en fin konsert, nämligen Belle & Sebastian på Cirkus!




Våren började komma!




Den 5 april var det dags för min studentskiva. Det var krigstema och jag var flygstridspilot alá Top Gun!




Även fast jag hade halsfluss och helt extremt ont i halsen så blev det väldigt roligt!





Jag & Lin!


Sol, skinnjacka, solglasögon. Åh


Jag och Lin var på Skinnis


Jag, Johanna, Martina mfl på picknick


Satt vid strandvägen


Kungsträdgården var full av rosa körsbärsträd, alltid lika fint. Fina hettis och jag gick och kollade och åt glass!







Tog med kameran till skolan. Här; Louise och Johanna på lunchen i skolan!




Elin och jag!


Micke och Cissi kom på balkonglunch!




Och så kom mösspåtagningsdagen! Alla treor var himla glada. Trots att det var sol var det väldigt blåsigt kommer jag ihåg.



Glad Louise




Efteråt gick vi till Fridays




Lin och jag gick runt i Gamla stan och fotade en dag



maj.


Och så välkomnade vi maj med öppna armar! Väldigt grönt och fint hade det blivit ute.


Såhär såg jag ut en vanlig skoldag.


Den här kvällen var rolig kommer jag ihåg. Började på Daam, men drog  vidare till Olssons skor, kul!


Och så blev det dags för Lins studenskiva, på Engelen!






Och så var jag och Lin och såg Serenades på Södra Teatern. En väldigt fin konsert, även fast den inte var så lång!


På morsdag åt vi brunch


Och sedan fyllde Johanna 20 år! Jag och Louise köpte muffins och fina ljus


Och så fixade vi inför flaket (även fast det ser ut som om jag är en hippie som ska protestera eller något :D)


roxanne


up with the birds

Ska iväg på en fotokurs så tömde precis kameran på alla bilder, så nu är den tom och nyladdad! Blandade bilder som fanns i kameran:




Tredje advent, då Johan kom och fikade med mig och mamma.


Jag och Lin hemma hos mig, var med i massa julkalendertävlingar


Väldigt snygg bild


Jag i måndags


Jahapp, en timme kvar innan jag ska åka ungefär. Vad ska man hitta på då mån tro?

We can go down to the streets and follow the shore

Insåg i natt att det julafton är nästa helg. Galet! Känns inte riktigt som det varit december ordentligt eftersom det inte snöat etc. Men blåser gör det ordentligt, tog en promenad igår och höll på att blåsa bort!

lyssnar på foals


då i vårt mörka hus stiga med tända ljus




Glad Lucia på er allihopa! Ja det är sant, jag är vaken, påklädd och uppe ur sängen. Mamma väckte mig till lucia på tv och jag fick te och lussebulle, mums! Kollade på julkalendern (som faktiskt är ok iår!) och har varit vaken sedan dess. Duktigt va! Har precis gjort solhälsningen så vi hoppas på att solen tittar fram en stund snart! Ska fortsätta lyssna på Josh Ritter och göra mig i ordning.

i'm gonna join the police force and get a unicorn!

Åh gud vad jag har skrattat idag. Satt och kollade på http://damnyouautocorrect.com och skrattade högt för mig själv i skolan och på bussen.

damn you auto correct funny iphone fails and blunders

damn you auto correct funny iphone fails and blunders

damn you auto correct funny iphone fails and blunders

damn you auto correct funny iphone fails and blunders

damn you auto correct funny iphone fails and blunders




Det är kallt i Stockholm nu.



Jag håller på att planera julklappar. Det ni! Försöker vara ute i någorlunda god tid. Har fixat några, jätteskönt! Ska bli kul med inslagning och allt sådant också, gillar ju sånt! Lyssnar på bra musik också, men det är ju inte så ovanligt. Nu ska jag fixa med annat, tjolong!


took a car downtown where the lost boys meet


Dagens låt


Om en timme är det dags för filmkunskapslektion, så nu måste jag göra mig i ordning! Tänkte gå en bit idag så jag rör på mig.

you cut me down a tree and brought it back to me

Hallå hallå hallå!

Har hållt på med en present som en ung dam ska få på sin födelsedag, som närmar sig med stormande steg. Det gillar vi! 9 dagar kvar!

Idag var Johan här på fika, mycket trevligt. Det är ju tredje advent! Tiden går snabbt alltså.


Igår



Igår såg jag Paul McCartney på Globen. Paul McCartney! Stort! Är nog första gången jag blivit lite tagen under en konsert, kändes så himla konstigt att höra Beatles låtar jag lyssnat på massvis hemma live! Och så stod han där framme! Han är ju faktiskt en av historiens största inom musikens historia. Jättecoolt, är så glad att jag fick gå! Även fast vi hade parkettsittplats så stod man mest hela tiden, så fort det kom en Beatleslåt så ställde sig hela publiken upp.

18.18

Hallå hallå!

Idag har jag kollat på Fältöversten och gjort en läxa inför filmkunskapen: Tittat på American History X. Jobbigt läxa alltså. Nej, men bra film, men hemsk.

I övrigt i veckan så har jag varit en sväng på Lion bar och igår såg jag en säckpipekonsert för första gången i mitt liv. Annorlunda kan man säga! Nej men kuligt kuligt. Nu helg!!

januari februari mars

Nä hörrni, nu kände jag att det är dags att börja tillbakablickarna över året. 2011 är ju trots att snart slut. Mindre än 30 dagar kvar. Vi börjar med januari-mars


Året började med att Hettis fyllde år, och det firades såklart!


Det var snö och kallt ute!


Såhä3 kunde jag se ut en vanlig vinterdag.


Gick och fotade lite över allt...


Till och med i skolan!












Och så shoppade jag med Lin såklart!




Och så firade vi att Sofia fyllde 16 också såklart!



februari.



I februari kunde jag se ut såhär!







Här var vi på Retro och sedan NU! om jag inte minns fel! På de här bilderna ser jag väldigt liten ut tycker jag.


Det var också i februari jag fick min studentmössa!



Och så var jag och Lin och såg Band of Horses




Och det var fortfarande snö.

mars.


Den tredje mars var jag på en av de bästa konserterna jag varit på detta år; The National på Cirkus.






Så här kunde jag se ut i mars! Dessutom började solen komma tillbaka och man kunde sitta på balkongen!


Promenad med mamma


Fika med Hettis och Johanna på Espresso House. Tror jag fikade hur många gånger som helst under den här månaden.






Jag, Hettis och Johanna gick för första gången detta år till skolan i mars


I slutet av mars var det en del utgången också. Först hängde vi i Louise källare


Och sedan på Berns!


Och så gick jag ut för första gången med Lisa, som fyllt 18 i februari!


i'm only sleeping


Bild jag tog under hösten


Oh herrans vad jag är trött. Vet inte riktigt vad som hände, det sa bara poff! Tur att jag bara kan ta det lugnt.

watching juno

harrza:  this film




4 december


En jäättesnygg bild på mig & Louise!


Idag är det den fjärde december. Bara tjugo dagar kvar till julafton med andra ord! Har haft en bra helg, idag har jag tagit det megalugnt. Skönt! Borde gå någon bra film på tv dock tycker jag, någon julig. Men det gör det inte..snyft. Jag klarar mig nog!

söndagsmusik




Lin här!

Säger bara hej och hejdå!

I am on my way back to where I started



Idag lyssnar jag på The Head and the Heart. Passar perfekt idag.

2 december

Ska ut med denna tjej!
Halloj! Sitter och kollar på idol och gör mig i ordning. Ska ut! Trevligt med helg, pepp pepp!

keep on walking

Idag var det ungefär omöjligt att komma upp ur sängen. Men tillslut lyckades jag. Har lyssnat på julmusik och typ kollat på tv. Ätit lunch. Sett ett arrested developmentavsnitt (bra att ha boxen hemma). Ska ut på en promenad, behöver lite luft. Får sällskap av lin, alltid trevligt!


1 december

God kväll gott folk! Glad första december på er! Denna dag har jag:

- Sovit. Har svårt att komma upp på morgonarna
- Sett klart Mysteriet på Greveholm. Har jag sagt att julkalendern 2012 kommer vara en uppföljning? GLAD.
 LÄNK
- Gått promenad med Wikström. Eller, det blev två kvarter eftersom det blåste så sjukt mycket. Därför blev det Fältan istället
- Köpt årets första julklapp! (ps. familj, skicka önskelistor tack!)
- Gjort lite julkort
- Pyntat apelsiner med nejlikor
- Lyssnat på julmusik

Ja, lite julig dag kanske! Imorgon är det fredag, det peppar vi alltid på!


Fick julafton-längtan när jag tittade på mysteriet på greveholm..mys!