Gårdagen i bilder


Så här såg jag ut


Här satt jag och pluggade  och tittade ut över de fina träden




Hemodlade tomater


Lin














Sofia på väg till affären

Plugg

Heej. Befinner mig på ön och sitter och pluggar. Jag och Sofia har ätit middag och titta på idol. Träffade Lin idag också, fick min present, jättefina foton på oss och så en grej där det satt fast foton som jag hängde i taket. Jättefint:D Sedan hade vi sällskap till lidingöbanan och jag passade på att läsa i engelskaboken som man ska ha läst till kapitel 20, svarat på 5 frågor på tagit ut 15 ord man inte förstår till på fredag. Ska fortsätta plugga nu, ciao!

Hemmaplugg

Sitter i solen,  invirad i en filt, äter yoghurt med jordgubbar och bananer och hade tänkt att plugga.

Imorse råkade jag försova mig. Jag hann inte till den första lektionen, så jag stannade hemma och pluggade eftersom vi hade en jättelång håltimme. När jag väl kom till klassrummet där vi skulle vara var det helt tomt. Anita kom och berättade att man fick jobba var man ville och det visade sig sedan att alla hade gått hem eftersom man fick göra geografin hemma också! Så det var bara att åka hem igen.

Så nu sitter jag här och snart väntar på Lin, eftersom hon ska komma och ge mig en födelsedagspresent! :D Ikväll ska jag vara på ön. Puss!



(Min mössa från Indiska och en av mammas gamla skjortor)

Vintagemässa, brunch, lägenhetsvisningar

Hej och hå! Har precis badat, jätteskönt. Passade på att läsa i engelska boken, kände mig lite duktig faktiskt.

Igår åkte jag och mamma och kollade in vintagemässan. Där fanns allt ifrån möbler och fat till kläder, skor, smycken och glasögon. Det var ganska mycket folk, och jag köpte ingenting, men det var kul att ha sett det.
Efteråt åkte jag och mamma hemmåt, men ringde till Johan och Magdalena och frågade om vi fick komma upp med fika, och det fick vi. Så vi gick förbi Konsum, köpte fika och gick upp till dem. Vi stannade där en timme, och det var jättetrevligt. Sedan åkte vi hem och efter det tog jag det bara lungt.

Idag kom pappa, Sofia och Kicki och hämtade mig och så åkte vi iväg och kollade på lägenheter. Efter att ha sett 3 stycken gick jag hem för att äta lunch med Johan, Magdalena och mamma. Det var väldigt gott och de stannade här ganska länge. Har pluggat lite spanska och badat som jag sa tidigare.

Igår kollade jag och mamma även igenom hennes garderob och vi hittade tre saker till mig, som hon haft när hon var ung. Alltid trevligt med lite hemma second hand - snygga saker, helt gratis!

Nej, dags att sova. Puss.

Planer

Helgens planer än så länge:

Lördag: Vintagemässa på Kungsholmen (,plugga?)
Söndag: Ut på stan efter shopping, titta på lägenheter med pappa & co och plugga

Imorgon ska jag och mamma till vintagemässan på Kungsholmen, det ska bli kul! Hoppas på att hita något fint fynd, har i alla fall hört lite grann att det ska ha varit bra. Funderar även på att ha de gröna byxorna på mig imorgon...hm, svår fråga.
På söndag hade jag tänkt åka ner till Monki och Topshop, eftersom jag fått presentkort där. Kanske även till Acne. Skulle gärna hitta någon snygg kjol, eller liknande. Åh vad jag blev shoppingsugen. Måste nog plugga också, kanske geografi, spanska eller svenska.

Ska antagligen med pappa, Kicki och Sofia och kolla på lägenheter på söndag också. Tre stycken tror jag det var.

Nej dags att sova! Buenas noches!

Friday

Idag är det fredag, fredag, fredag! Så skönt, så skönt!

Dagen började med español och det var väl helt okej, fast vi ska ha prov nästa vecka, verkar svårt! Efter det satt jag, Isabella, Sophia, Elin och Louise och pluggade. Det gick riktigt bra, gjorde geografi. Vi håller på och skriver om olika naturkatastrofer.
10.30 träffade jag Henriette för att prata om vårat noarbete (tillsammans med andra Elin, Björn och Beata), och ungefär 10.55 åkte jag iväg och träffade mamma och sedan en dietist. Vi pratade om glutenallergi, magkatarr och viktnedgång och allt gick bra. Vi fick också tips på en kokbok - och allt såg jättegott ut:)

Efter det åkte jag tillbaka till skolan och höll tillsammans med min grupp vårat no-föredrag. Pratade lite om växtalger. Tror att det gick bra. Slutade efter det och åkte hem.

Ikväll har jag bara tagit det lugnt och så såg jag och mamma Juno. Nu är det helg, tjoho!

Klink klink

Hej! Sitter ute på balkongen och spelar lite på gitarren, det blir en del Coldplay och Lars Winnerbäck. Har faktiskt haft en bra dag idag! Tycker att det är så fint ute också, men alla färggranna löv. Pratade med Lin på vägen hem, hon har halsfluss! Stackars henne! Du får krya på dig:)

Kanske skriver lite mer om dagen senare i dag, men nu ska jag ta något att äta. Puss!

Onsdag

Hallooo. Jag har sagt att jag var trött igår och i förr går, men det var inget jämfört med imorse! Jag var så trött så att jag knappt orkade gå omkring och göra mig i ordning. Men som tur var blev jag piggare, senare på dagen.

Gick till 16.05 idag, vilket kändes långt, och det var väldigt skönt att sluta. Hade sällskap på tunnelbanan med Isabella och Johanna och just nu gör jag svenska, duktigt va?

Nej, dags att fortsätta och sedan sova. Puss och godnatt.

Patrick 1,5

Hej Hopp! Har haft en rätt trött dag idag, och på sista lektionen, spanska, ville jag bara få gå hem. Som tur var fick vi sluta en kvart tidigare!

Efter att jag slutat åkte jag hem och läste min engelskabok samtidigt, Big Mouth and Ugly Girl. När jag kom hem åt jag ett snabbt mellanmål och mötte sedan Lin och åkte iväg till Saga och såg filmen Patrick 1,5. Efteråt gick vi hem (och förbi ICA Esplanad) och sedan hem. Nu ska jag läsa lite i min bok och sedan sova. Pusss


I skolan

Hej! Sitter i skolan och gör geografi. Har inget särskilt planerat idag, så jag för se vad som händer! Gissade rätt igår, är minst sagt trött. Efter det här är det matte. Hrm.

Coldplay over and over again

Ligger och tittar på Coldplay videos från konserten. Åh! Håller på att lägga upp några videos på facebook, men det tar rätt lång tid.

 Imorgon börjar jag 08.30, kan gissa på att jag kommer vara rätt trött. Här kommer lite bilder från konserten:












Nej, nu ska jag sova. Är jättetrött. Ska bara lyssna lite till först.


Lite allt möjligt

Hallå! Sitter och gör geografi. Känner mig lite duktig faktiskt. I helgen var jag ganska trött men den var bra ändå.

I lördags var jag först och fikade hemma hos Johan och Magdalena med mamma, Cissi H och hennes dotter Alexandra. Efter det åkte jag hem och hämtade lite saker och tog sedan tunnelbanan och lidingöbanan till Lidingö. Efter en liten stund åkte jag, pappa, Kicki och Sofia till Micke och Cissi där vi blev bjudna middag. 
 
På söndagen gjorde jag inte så mycket, var bara hemma och tog det lugnt. Blev firad! Tack för alla fina presenter jag fått av alla!

Idag var jag trötttrötttrött när jag vaknade men lyckades komma ur sängen ändå. Har haft naturkunskap, svenska och geografi. Och nu ska jag fortsätta med geografin. Puss!

Torsdag

Idag har mitt huvud varit fullt av Coldplaylåtar och scener från igår, på ett positivt sätt såklart. Har haft en väldigt kort och skön dag idag.

Dagen började med att jag vaknade och låg i sängen och hade stor lust att forsätta ligga där. Men jag lyckades ta mig upp, göra frukost, äta den, göra mig iordning och sedan gå ner och ta bussen till Norra Real.
Eftersom det var Friends-dag så skulle alla ettor samlas i aulan och efter att en kille som hette Mats pratat ett tag samlades vi i våra klasser och pratade om skolan och sånt. Och efter det slutade vi! Så jag slutade ungefär 11.30.

Och nu sitter jag på mammas jobb och sedan ska vi iväg till Acne och Claes Ohlson för att se om jag kan hitta något för mina presentkort jag har fått. Innan dess kollade jag i lite affärer här runt omkring och blev lite shoppingsugen. Nu ska jag äta Polly!


Coldplay

Har precis kommit hem från Coldplay-konserten och denv ar u-n-d-e-r-b-a-r! Jag älskar Coldplay.

Jag mötte Kicki och Sofia utanför Kickis jobb och så åkte vi iväg till Globen. Vi gick in, köpte tröja (såklart) och dricka och gick sedan in och satte oss på våra platser, som var jättebra. Förbandet var Albert Hammond, Jr från The Strokes och ca kl 20.50 började konserten.
Den inleddes med låten Life In Technologi och sedan flöt det på med låtar från alla album, allt ifrån "In My Place", till "Strawberry Swing", till "Talk" till "Fix You"  till "Viva la Vida"och såklart många fler.

När det spelade "Lovers In Japan" så släppte de ner en massa konfetti, vilket var väldigt häftigt. Innan och efter de spelade en akustisk version av "The Scientist"(som var jättebra) sjöng de en del a refrängen på Robyns och Kleerups låt "With Every Heartbeat" och medan de sjöng hela låten stod de ganska långt bak på vänstra sidan av läktaren. Synd att han inte valde min sida. Trummisen fick även sjunga en låt, alla i bandet sjunger verkligen bra. När de "gått" stod hela Globen och klappade, stampade och sjöng "Viva La Vida" och tillslut kom de in igen och gav oss "Yellow" som finalnummer.

Det här är absolut en av de bästa konserter jag varit på och kommer minnas den länge. Har över 20 stycker videor som jag ska titta på innan jag somnar. Godnatt!




Chris Martin sjunger "42"

"Speed of Sound"

"God Put a Smile Upon Your Face" och "Talk"

(Lånade bilder från Expressen, egna kommer senare i veckan)

It was such a perfect day

Nästa: Globen

Hej! Snart ska jag kila ner och ta bussen till Kickis jobb, möta henne och Sofia och sedan åka iväg till Globen för att se Coldplay. Jag ska se Coldplay!! Jag är gladgladglad! Pappa är redan där, han skulle på någon grej innan. Jag hoppas att det är bra, för jag har väldigt höga förväntningar. Men jag tror att det kommer bli bra.

Perfect day,
Nothing's standing in my way

On this perfect day,
Nothing can go wrong

It's the perfect day,
Tomorrow's gonna come too soon
I could stay, forever as I am
On this perfect day

(låten snurrar runt i min hjärna, den från Legally blonde)

Nu måste jag gå. Hejdå!

TODAY IT'S MY DAY

Idag har det varit min dag!

Det började med att jag blev väckt av sång och frukost på sängen, så klart. Efter presentöppning gjorde jag mig iordning, sprang ner för alla trapporna och åke iväg till skolan.

Vi hade historia, 2h håltimme, svenska och geografi. Efteråt träffade jag Lin som bjöd mig på te på stan. Vi åkte hem till mig och hängde här tills hon skulle iväg och jag har inte gjort å jättemycket. Har fått en ny mobil, så har hållit på med den:)

Är jättenöjd och ändå kommer jag få fler presenter i helgen :D Och framför allt...Coldplay i övermorgon! Åhhhh..

Firas av släkten

Imorgon är det min dag! Och idag ska jag firas av släkten på mammas sida. Det blir tårta och en annan massa onyttigheter, och så presenter såklart! Fast jag får presenter av mamma imorgon såklart.

Musiken är på och nu ska jag fortsätta att fixa. Pusss

Torsdag

Heeej! Lyckades ta mig iväg till skolan idag, fast jag var väldigt trött. Hade bara två lektoner, så det var skönt. Imorron ska jag hjälpa till med syrrans fest! Nu ska jag gå och lägga mig. Sweet dreams

I'm so happy

Jag och mamma bakar muffins. Eller mamma, jag smakar mest. Men jag har vispat, riktigt bra träning för armarna.

Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag fyller år och 6 dagar kvar tills jag ska gå och se på Coldplay. I think I'm the happiest girl in the world!

Monday

Det börjar bli höst! Det blir allt kyligare i luften och när jag kollar ut genom fönstret har löven på träden börjat bli röda, gula och orangea. Vad snabbt allt har gått!

Idag började jag med historia. Efter det hade vi lunch/håltimme i 2 timmar, så först åt vi lunch och sedan gick jag, Isabella, Johanna, Henriette, Marija och Elin till Café 60 och satt där resten av tiden innan vi var tvugna att gå tillbaka i regnet. Då hade vi svenska och efter det geografi.

När vi slutat hade jag och Henriette sällskap en bit med 42:an, sedan fortsatte jag med 1:an och nu är jag hemma. Och nu ska jag äta. So long!

Lördag

Hej! Skönt med helg, men känner mig rätt trött ändå. Är fortfarande inte riktigt frisk. Har i alla fall varit på stan med Sofia och letat klänning till henne och köpt andra saker, det var trevligt. Igår var jag på stan med Lin det var roligt att träffa henne. Imorgon vet jag inte vad som händer. Ciao

Sick

Hallooo. Vad har hänt sedan jag skrev sist då? Inte särskilt mycket - eftersom jag har varit sjuk! Var sjuk hela helgen,tvingade iväg mig till skolan på måndagen eftersom vi skulle ha en heldag på Värmdö för att hålla på med skolans Östersjöprojekt. Sedan har jag varit hemma ätit onyttiga saker (fast inte så mycket eftersom jag inte haft någon smak) och kollat på film. Nu ska jag ta bussen och kolla på en lägenhet i Vasastan tillsammans med pappa & co, sedan träffa Lin och imorgon blir det skola igen.