ONSDAG

Gäsp. Idag har det varit en ganska trött och lång dag. Det började med att jag kom till skolan 08.20, låste in jackan i skåpet och gick till sal 114 för att ha matte. Det är helt tomt i korridoren förutom en tjej som satt utan för salen. Jag frågade henne om det är var någon där och knackar sedan på. Eftersom ingen öppnade bestämde jag min för att ta upp loggboken och kolla om det verkligen var rätt sal. Japp. Men fel tid. Jag trodde att jag började 10.30 men i självaste verket började jag 08.50. Oh no. Jag sätter mig på en bänk och får vänta 20 min. Det kommer mer och mer folk och tillslut kommer Margareta och öppnar klassrummet. Jag räknade, men var dels väldigt trött och så var lektionen inte så lång så det blev inte så jättemycket. Efter det var det idrott - trampett. Jag var med i början med gick sedan till vårat mini-gym eftersom det gjorde ont i höften.

När vi kom till salen där vi skulle vara satt det en lapp. Vi fick lunch direkt och skulle sedan ha dubbeltimme (eftersom vi har svenska och engelska efter varann och samma lärare). Vi kollade då på fortsättningen av en film, jag hade en känsla av att filmen skulle sluta dåligt och det gjorde den också. En av personerna dog. Sorglig film. 

Vi fick sluta tidigare och hade då en timmes håltimme. Jag och Cornelia satte oss utanför träslöjdssalen och väntade och när vi väntat 45 min gick vi in och hjälpte 5:orna att städa, dvs säga åt dem att lägga tillbaka sakerna i skåpen osv. Vi började lite tidigare och jag fick tillbaka mitt träslöjdsprov - MVG, 37 (+2) / 37. Inte illa! Försökte jobba vidare med min komplicerade hylla eller vad det nu blir och jag lyckades dra ut 10 spikar på två  hål.

Hade sedan sällskap med Cornelia hem och det snöade faktiskt. Fick riktig julkänsla och tänkte på nybakta lussebullar och varm choklad...Mmmm. Såg förövrigt 3 pyntade och en opyntad julgranar påvägen hem och var glad över att äntligen vara hemma. Mamma hade gjort ett nyttigt och gott mellanmål till mig när jag kom hem, vilken lyx! Nu ska vi snart äta tidigt så att jag också kan börja med läxorna tidigt.
Prov, Inlämningar mm de kommande veckorna: 

Vecka 48 (denna vecka):
- Spanska prov, Torsdag (alltså imorgon!)
- Matte prov, Fredag

Vecka 49:
- Svenska prov, Onsdag
Inlämning Teknik, Torsdag
Biologi prov, Torsdag
Uppspel i musik, Fredag

Vecka 50:
Prov i engelska, Måndag
So prov, Tisdag
(So.inlämningar innan dess)
Bildinlämning, Torsdag)

Slutsats:
? 2 prov per vecka.
? 6 prov och tre inlämningar på 16 dagar (23 med helgen inräknade).
? Jobbiga veckor med mycket mycket plugg gäller nu.

Ciao

JULKÄNSLAN ÄR HÄR

Sitter i vardagsrummet, har precis gjort spanska och ska nu dricka te och äta en macka. Vi har redan nu börjat dekorera lägenheten med julstjärnor, vilket är ganska mysigt. Har haft en ganska bra dag, fast det har varit väldigt kallt. Jag och Cornelia (och alla andra) gick omkringoch frös konstant. Och jag hade ändå en ganska varm tröja på mig, hade först tänkt ha på mig en annan, tunnare. Tur att jag inte tog den.

Dagen började med teknik, gick faktiskt bra att jobba trots att det var klockan åtta på morgonen. Skrev om bla. papprets historia. Inte världens roligaste kanske. Men okej. Efter det hade vi engelska då vi skrev om ordet violence och sedan arbete med det som kommer på provet vecka 50. Jag har 2 prov per vecka + läxor och inlämningar. Väldigt jobbigt.

Sedan var det dags för matte som faktiskt gick riktigt bra. Jobbade på och när vi slutade gick vi iväg till matsalen.
Allt var brunt. Potatisen (som hade ett hål igenom hela sig) var brunt, såsen var brun (den hette t.o.m. brunsås) och köttet var brunt. Mackan också.
Sedan var det dags för so.

I det klassrummet var det nog kallast av alla. Man satt och frös hela lektionen samtidigt som vi fick reda på att vi skulle ha ett prov vecka 50 och gick igenom första världskriget. När lektionen var slut satte vi oss vid ett element - som faktiskt var varmt och skyndade oss sedan iväg till no-salarna där vi sedan gick igenom biologiprovet som vi har nästa vecka. Vi fick sluta tidigare och jag satte på mig min efterlängtade jacka och gick sedan hem. Stannade påvägen vid komsum, köpte mig en sallad och gick sedan vidare.

När jag kom hem var det alldeles mörkt i lägenheten - ännu ett tecken på att vintern är här. Har förövrigt varit så duktig att jag pluggat matte (prov imorgon!!) och spanska (prov på fredag). Har i alla fall stor julkänsla i mitt rum, eller hur? ;
mitt fönster

(hoppas ni blev nöjda med längden och innehållet av texten (tillägnat till pappa och Johan:))


SÖNDAG OCH LITE TILL

Hejsan. Idag är jag ganska trött. Vi var hos några som heter Anders och Maria igår och stannade där ganska länge så jag gick och la mig 01.30. Deras barn är jättesöt, 2år. Det var i vilket fall väldigt trevligt. Idag kommer Johan och hjälper mig med matte eftersom jag har prov på måndag och tisdag, väldigt snällt. Höften är i alla fall nästan bra och idag kommer jag somsagt plugga och ta det lugnt.

AJ DÅ

Idag fortsatte de elevledda gympa passen. Jag tror jag har sträckt höften eller något sånt. Inte roligt. Gör ont när jag går. Aj. Ska snart dra tillbaka till skolan för musik och profil. Det regnar ute. Inte så jättekul. Bye

ONSDAG

Imorse var det grymt svårt att vakna. Ville bara somna om hela tiden. Lyckades få i mig 2 tuggor innan jag var tvungen att ge mig iväg. Satt och lyssnade igenom låten jag sklle ha lektion till. Idag skulle halva gruppen ha egen lektion om ett särskilt område, jag hade nedvarvnig vilket var väldigt skönt. Det var en jobbig lektion, jag blev jättetrött. Det var extrajobbigt eftersom jag glömt äta äpplet på väg till skolan. 

Hade sedan svenska då vi ritade språkträd. Hade lunch och så hade vi svenska igen.  Efter det var det lång rast så vi gick till ICA. Efter det var det träslöjd då vi hade prov, på verktyg. Gick ganska bra tror jag. Efter det drog jag hem.

Ska nu vila och sedan plugga. Kommer få plugga ända till sista skoldagen känns det som. Well well, bye!

LYKKE LI

Om en timme måste jag åka tillbaks till skolan. Har haft 3 timmars håltimme. Skönt! Sedan har jag spanska och mentorstid. Dagens låt:

Lykke Li - Little Bit

Aj

Aj. Gick hem, har ont i magen. Ska äta lunch, lägga mig i soffan och kolla på Ocean 12. Och sedan göra lite läxor. På onsdag har jag träslöjdsprov. Jag ska säga vad det är för suddigt verktyg man knappt ser på bilden och vad de används till. Bye

RUBRIK

Hallå hallå. Idag kom Micke och hjälpte mig med no. Tack så mycket! Plugga är mest vad jag gjort idag. Och flyttat cyklar och hjälpt till lite med att flytta ut mitt trasiga skrivbord från vardagsrummet. Duktigt värre. Kollade också på Oceans 11. Mysigt med film.

Igår städade, städade, städade jag och sedan kom Johan, Micke, Magdalena och Cissi på middag, jättetrevligt!
Har haft en bra helg men det har inte hänt så mycket, men det har inte gjort någonting. Nu ska jag ringa Lin och krypa ner i sängen, kanske kolla lite på tv. Sov gott!

EN FREDAG PÅ ÄLVSJÖMÄSSAN

Hej! Är hemma från att ha varit på gymnasiemässan (i älvsjö). Dagen började dock med att kolla på när min klass spelade innebandy, sedan fick vi vänta 20 minuter och sedan drog vi i väg. När vi skulle åka rulltrappa stannade den plötsligt och skakade till, jag ramlade nästan framåt, men klarade mig som tur var. Vi åkte till Älvsjömässan där man först blev mött av 2 röda muppar. Sedan gick jag, Cornelia och Josefin runt i kaoset och bland alla människor. Jag plockade på mig en hel del, ska kolla senare vad det egentligen är jag fått med mig hem. Men jag tog lite av skolor jag var intresserade av + de som hade mediaprogram och allmänt samhälle (helst med inrikting mot bild).

När vi kollat på alla stånd var vi tvugna att gå och fika, så vi satte oss ned åt och när vi konstaterat att det fortfarande var 1timme och 20minuter tills vi skulle gå började vi leta efter Magnos & co. Tillslut hittade vi dem, blev avprickade och kunde sticka hem. Jag fick vänta rätt länge på t-centralen och tillslut kom tåget och är nu äntligen hemma. Ska nog ta och kolla igenom mina fyra påsar jag fått.

Ciao!<3

IDAG ÄR DET...

Grey's Anatomy. Lucky me

ONSDAG

Tja tja! Sitter här och myser, strax blir det nog no eller nått. Har idag haft matte, idrott (vilket var ganska kul att se på eftersom de gjorde sällskapsdans och biptest vilket jag slapp eftersom jag vrickat foten), svenska, engelska och träslöjd. Alltså en ganska lång dag. Är därför också ganska trött.

Idag var det verkligen snö ute. Och halkrisk. Var nästan säker på att jag skulle halka. Det bara kändes så. Men så blev det inte i alla fall. Skönt det.

Det var allt för mig idag, ha en skön kväll (och missa inte Grey's Anatomy!)

Ciao

OM MAN INTE HAR NÅGOT ATT GÖRA


MÅNDAG

Hej! Kvällen har jag haft "fredagskänsla". Har haft en ok dag, vrickade dock foten när jag och Josefin gick till skolan från Ica. Inte så skönt. Men det är ok.

Började dagen med teknik, först strök jag mitt egengjorda papper (duktigt va?) och sedan försökte jag jobba på med det teoretiska arbetet.
Efter det var det engelska då jag berättade om lite allt möjligt från Nice. Gick ganska bra, tror jag.
Under so:n gick vi igenom industriella revolutionen lite granna, inte så jättemycket nytt eftersom vi läste om det i åttan (eller?). Efter lunch var det no där alla häll på att somna när vi gick igenom vad vi skulle arbeta med. Biologi. Nervsystem, hjärnan, ryggmärgen och sådant.

När jag äntligen slutat började jag gå hemåt, såg att det var 8 minuter till bussen (såklart att det är så när man har ont i foten), så istället för att sitta i kylan så gick jag långsamt hemåt och hann före bussen. Mötte också mamma som var påväg hem precis vid vägen man tar av vid. Trevligt med lite sällskap.

Har idag kollat på sista avsnittet av SATC. Gör mig alltid glad. Har alltså kollat igenom den för tredje gången. Det förvånar mig inte om jag sätter på den, från allra första början och kollar igenom den igen.

Måste sova. Ciao!


LÖRDAGKVÄLL

Hej! Har haft en bra dag, fikade med mamma, Johan och Magdalena, väldigt mysigt men också väldigt kallt ute. Tur för mig (som gick i strumpbyxor) att jag hade min fjällräven. Mötte Lin vid Stureplan och så gick vi runt och kollade. Sedan drog vi hem, pluggade lite och hängde sedan hemma hos mig. Blev grymt sugna på popcorn så vi åkte ner till 7eleven och köpte det + redbull. Stannade ett bra tag (gick hem för typ 10-20 min sen) och nu ska jag krypa ner och kolla på ett avsnitt av SATC, har endast tre skivor kvar nu. Har snart kollat ut hela alltet för..tredje gången.

 (bjuder på bilden på mig)
Puss och Godnatt!<3

LÖRDAGSFIKA

Hejsan! Nu ska jag göra idrott och sedan ska jag, mamma, Johan och Magdalena fika, ikväll vet jag inte vad som händer.

Ha en jättebra dag!

ÄNTLIGEN FREDAG

Jag har haft  NO-prov idag. Jag vet inte hur det gick. Sådär, men gjorde mitt bästa. Och så får det gå som det går. Annars har jag varit hemma. Idrotten fick man sovmorgon på idag och sedan när jag ätit lunch hemma eftersom vi hade lång håltimme fick jag ont i magen och stannade hemma. Väldigt skönt(förutom det magonda då;)). Men nu mår jag fint! Och det är helg. Så underbart! Hoppas jag hittar på något kul. Vi ska rensa ur mammas garderob (och förhoppningsvis hittar jag nått som är snyggt men hon inte vill ha). Nu ska jag fortsätta och njuta av att vara ledig. Puss!

SWEET DREAMS

Åhh nu ska jag snart sova. Hade jättetrevligt och roligt på stan med Lin idag. Köpte inget, men vad gjorde det? Och sedan är det inte helt fel att gå till Hötorget och få komplimanger, ett tips en dag då du känner dig ful:)
Har annars hunnit äta, göra klar hela svenskan (Woho, nu är den avklarad) och kollat på Desperate Houswives. Och nu är jag faktiskt väldigt trött. Lika bra att gå och lägga sig nu.

Sov gott<3

FREEDAG

Hallå hallå. Jag vet, jag skulle inte sätta mig vid datorn. Men så kom jag på att jag var tvungen att kolla en grej och så tänkte jag, varför inte ett blogginlägg?

Idag mötte jag mamma vid hötorget och så gick vi till Weekday. Hittade 3 par jeans och en tröja. Thank God! Behöver verkligen nya jeans, tjoho vad glad jag är. Vi gick och åt lunch och fortsatte sedan kolla runt en stund. Kom hem vid ungefär fem, packade ihop lite saker och läxor och stack sedan iväg för en färd mot lidingö.

Bild 1: Nya tröjan med ficka på vänster sida
Bild 2: Ett par av mina nya jeans. De är så oerhört sköna att det inte är sant!


Vi hade gäster och så blev det god mat, fick också presentkort på akademibokhandeln. Kommer säkert till användning. Kollade på idol med Sofia och tyckte det var rätt att Sam åkte ut. Och nu sitter jag här. Men inte länge till. Ska faktiskt lägga mig tidigare än mina andra nätter. Så, god natt, sovgott och dröm inga mardrömmar! :) Ciao!

TORSDAG

Hade bara tänkt säga vad jag gjort idag(igår).

Väcktes av mamma men somnad dock bara om hela tiden. Kunde verkligen inte vakna.
Ringde Lin vid 12 tiden (duktigt duktigt) och så bestämde vi att hon skulle ringa när hon ätit frukost. Efter 2h ringde hon och efter en halvtimme stack vi neråt stan. När vi åkt tunnelbana till östermalmstorg pratade vi om väsktjuvar och då kom jag på " Var är Min väska?".
Vi fick åka hem igen och som tur var den där haha. Hade glömt den med plånboken i. Skönt.
När vi skulle gå igen trodde Lin att hon tappat sin ring. Vi började leta men drog sedan till stan.
Jag hittade ingenting, förutom att jag köpte te och äpple när vi fikade:)

Hemma har jag inte gjort så mycket. Pluggat no, sett Medium och bara slappat. Rätt skönt. Nu ska jag slappa ännu mer.

God Natt och hoppar ni haft en lika trevlig dag som jag!


GÅRDAGEN MED SAHARA HOTNIGHTS

Hejsan bloggen! Har just kollat på Medium och gjort no. Skönt att ha det avklarat!

Igår mötte jag Sofia och Magdalena vid Östermalmstorg och sedan drog vi vidare till resturangen Capri. Där åt vi mumsig middag och gick sedan ner för ta 47:an. Buss efter buss åkte proppfulla förbi oss medan vi stod där i regnet. Tillslut stannade det en proppfull och pekade bakåt. Självklart trodde alla att vi skulle gå på där bak så när han öppnade dörren stormade alla våta människor in.
- DET KOMMER EN BUSS BAKOM, GÅ UT!!!!, nästan skrek han ut över bussen. Några gick ut medan vi stod kvar.
- GÅ UT! Nästan alla gick ut och nu var det endast jag, Sofia och Magdalena kvar av dem som gick på. Bussen började inte åka. Sofia börjar ta ett steg ut och då säger han
- JA, GÅ UT DÅ!!
Alla på bussen skrattade och vi fick gå ut i regnet igen. Som tur var fick vi inte vänta länge på att nästa buss skulle komma, och alla tanter skulle komma in först.

Vi kom fram till Tyrol levande och när vi kom in var det inte så jättemycket folk än. Efter ett bra tag började förbandet spela, fyra killar som var sådär. Efter det tog det jättelång tid innan själva Sahara Hotnights kom, så det var lite irriterande. Jag hade fixat en stol att stå på, så jag och Sofia såg jättebra uppe på stolen. Sahara Hotnights var jättebra, coola som vanligt. Hörde inte vad de sa, bara Johanna ,osäker och puss och kram, men det var inte därför man kom hehe. Längst fram hoppade massa folk och en kille med stort rufs stod och svängde med armarna och huvudet. De spelade inte så många låtar som jag trott, inte ens alla på nya skivan, men det var helt ok eftersom jag var ganska trött.

Vi fick skjuss hem, vilket var väldigt skönt, så trött som jag var. När jag kom hem satt jag och pratade med mamma ett tag och sedan återgick jag till mina nattliga vanor under höstlovet - att sitta med datorn framför Sex And The City. Inte helt fel med det!