GOTT NYTT ÅR

kate16svartvit_1197937313.jpg
Snart är år 2007 slut. Hoppas 2008 blir riktigt bra. 2007 har varit ganska bra. Gott nytt år önskar jag er alla.

Bye bye 2007!

MICKE OCH JOHAN 25 ÅR

Igår var det fest för Johan och Micke- 25 år (50 tillsammans)! Jag och Sofia hjälpte dem att städa, sedan satt vi i mitt rum och spelade playstation. Cissi kom och var med oss ett tag och senare började det droppa in folk och efter ett tag var det fullt i rummet på nedervåningen. Det var mingel, dricka och grönsaker med dipp. Mums. Jag, Cissi, Magdalena och Sofia hjälptes åt att servera förrätten - soppa. Alla kom upp och satte sig. Mumsigt. Efter det var det varmrätt, efter det ost och sedan efterrätt. Allt var jättegott! Jag och Sofia gick dock ner till mitt rum sedan eftersom vi blev lite uttråkade. Senare börjades det dansas och hög musik var på. Jag och Sofia höll oss där nere där det var lugnare. Jag somnade nog mellan 03.15 - 04.00.

Vaknade imorse av mobilalarmet jag ställt på klockan 10.00. Jag var så otroligt trött så jag tänkte att jag kunde sova en timme till. Ställde klockan på 11.00 (trodde jag) och vaknade plötsligt av att Lin ringde klockan 12.00! Vi bestämde att jag skulle ringa när jag var klar (eftersom vi skulle ut på stan) och jag gick upp, satt där ett tag och vaknade, gjorde mig iordning, tog frukost. Jag lyckades med trötta steg ta mig upp för backen och till lidingöbanan. Lyckades också att inte somna på lidingöbanan och fick bra tajming med tunnelbanan. Skönt. Kom hem, mötte mamma, tog lite youghurt och åkte sedan till stan med Lin.

Vi hittade egentligen inget. Gick mest runt i det otroligt ursliga vädret, ut och in i affärer, runt bland folk. Gick och klagade på att vi var hungriga. Jag köpte presenter till brorsorna (som vi ska fira här hos mamma imorgon, eller nej idag) och så gick jag och Lin till ett ställe och tog med nachos. Vi åkte hem och satt framför Lins nya tv (jättesnygg!) och spelade playstation (tog med mitt) och nördade oss. Det var jättegott. Mums.

Blev hämtad av pappa, Kicki och Sofia och sedan åkte vi tillsammans till Claes och Katarina (och hunden Oliver såklart:)). Vi åt middag och hade det trevligt. Jag och Sofia såg också lite på Hajar som hajar. Hehe. Sedan åkte vi hem och jag har inte gjort så mycket. Ska nog läsa lite i boken "Bryt Om" av Åsa Anderberg Strollo och sedan sova. Godnatt!


VARJE LITET STEG

image738

Dagens låt: Varje Litet Steg - Lasse Lindh

JULAFTON 2

Hejsan! Igår var det julafton hos pappa. Blev hämtad, åkte till Johan och Magdalena för att hämta dem + Cissi, trodde jag glömt en present, sprang upp och upptäckte att den var nerpackad, sprang ner till bilen igen och åkte iväg till Lidingö. Vi åt jullunch och när Micke kommit öppnade vi paket!

Fick:
Playstation 3 + Singstar tillsammans med Sofia (riktigt kul faktiskt)
Två jättesnygga tavlor;
Marilyn Monroe tavla
Tavla med Twiggy på (tryckt av Cissi själv)
Morgonrock
Mysiga strumpor
Säkert! s skiva
Filmer:
The Simpsons Movie
På Smällen
Bok av Katharina von Bredow
300 kr
2 halsband
Kofta
Nattlinne

Har säkert glömt något,  fick jättemycket fina saker! Tack allihopa!
Efter ett tag åt vi middag, spelade lite SingStar och efter det kollade vi på filmer från vår förra videokamera när jag, Johan och Micke och Sofia var små, jättekul att se!
Imorse såg vi lite till, jag skulle försökte tex komma på varifrån ljudet från högtalaren kom. Vi har gått på bio och sett Förtrollad och så har vi kört lite SingStar. Spelade även ett melodifestival spel som faktiskt var roligare än vad jag trott.

Nu ska jag fortsätta kolla på SATC (som går på tv). Puss och kram!



image737Min klänning

JULAFTON

God jul, god jul, god jul god jul! Vaknade av att mamma väckte mig och jag fick min morgonpresent, en bok. Trevlans:). Vaknar alltid glad på julafton! Låg i sängen, åt fruktost och gick och duschade. Jag tog på mig min paljettklänning och vid ett kom först Micke, sedan mormor, Janne och PeO och sedan Johan. Vi åt gröt och julskinka + macka. Mumsigt mumsigt. Efter ett tag tog vi te i vardagsrummet och så fick vi lite presenter, fick en bok till. Det blir mycket läsning i jul. Men efter ett tag åkte de hem och vi körde våran julklappsöppning. Fick en massa fint (se nedan) och jag tror alla blev nöjda. Efter det åt vi middag och Micke och Johan stannade ganska länge. Har kollat lite på film på tv och ska nog snart sova. Det är en ny dag imorgon och då blir det julklappar hos pappa.

Julklappar jag fått :
- Router
- Teburk, tekula + te (fick i igår)
- Ta med mugg
- Jättefint fickur (används som halsband och klocka)
- Ljus
- Album (fick i lördags)
- Mugg
Calvin Klein trosor
Böcker:
- Let Me In! - Mario Testino
- The Return of hjärtans fröjd
- Bryta om
Skrivor:
- Regina Spektor - Begin To Hope (Special Edition)
- Lasse Lindh - Jag tyckte jag var glad
- Mintkyssar


image736

Är jätenöjd! Sätter nog ihop den här listan med det andra jag får imorgon sen. Puss!

ÅRETS FÖRSTA JULKLAPP

Hejsan! Idag har dagen varit bättre än igår. Jag vaknade och åt lite senare lunch, pratade med Lin, gjorde mig i ordning och sedan kom Lin hit. Vi drack te och gav varandra julklappar. Min första julklapp för iår! Väldigt mysigt. Fick ett jättefint album med foton och fin text. Tack så jättemycket, blev väldigt glad!
Sedan kom pappa och hämtade upp mig. Vi sjöng julsånger hela vägen till Johan där vi hämtade upp honom, fortsatte till Ropsten där vi hämtade Micke och Cissi och fortsatte sedan vidare till Lidingö.

Där var det fullt hus! Massa släkt var där och vi åt middag. Jag och Cissi, som inte äter fisk trodde att själva julbordet var huvudmiddagen,  så vi öste på med korv, köttbullar och potatis. Men det visade sig att det bara var förrätten! Sedan kom det kött,potatis, sås, sallad mm, orkade inte mycket. Gick sedan ner och kollade vad alla småkillar och Sofia gjorde. De spelade playstation, så jag joinade dem. Senare kom Magdalena och så fortsatte kvällen! Åkte hem med lidingöbanan tillsammans med Micke och Cissi. Trevlig kväll.

Imorgon blir det julklappshandling, julklappsinslagning och rimstuga. Senare kommer Johan, Micke, Magdalena och Cissi och äter skinka och så. Ska bli trevligt det med! Nu ska jag sova. Juliga pusar och kramar / Maria

LITTLE LIES

image735
Dagens låt: Little lies - Anna Ternheim

GRATTIS!

image734


Bästaste vän, idag fyller du år! Ha världens, världens bästa födelsedag, det är du värd. Grattis!

DAGENS LÅT


Early Winter - Gwen Stefani

FINT MEN KALLT

image733


Nu när solen går ner tidigt blir det väldigt klart och fint ute. Väldigt kallt. Men fint.
Imorgon fyller Lin år! Glöm absolut inte att gratta henne. Har fixat lite med hennes presenter idag. Hoppas hon blir nöjd! :)

Funderar på att fixa mina naglar, göra dem riktigt fina. Och så ska jag planera julklappar. Köpte en till en viss person, kan inte skriva vem det är eftersom den personen läser bloggen. Har förövrigt ganska många kvar. Men det löser sig nog! Ikväll, ja vad händer ikväll? Ingen aning, hade tänkt bli av med dumma förskyldningen i alla fall. Det kanske är en bra ide?

MÅNDAG

Hejsan. Uj vad jag är trött. Fastnade i Shall we dance? igår kväll. Vips så var klockan väldigt mycket. Och så var jag tvungen att gå upp tidigare för att duscha och ha engelska. Skulle egentligen gå till kyrkan direkt och börja 10.10 för att öva på vår fina sång och dans till skolavslutningen. Men eftersom jag var tvungen att göra engelska prov gick jag först till engelskan, men eftersom att Magnus aldrig kom fick jag vänta tillsammans med Sissi till hans nästa lektion för att göra provet. När jag var klar hade alla kommit tillbaka och det var lunch. Var inte hungrig men tog ändå. Sedan var det so, då vi såg på en svartvit film om första världskriget. Det var för lång. Det hände inget nytt. Annars hade den nog varit bra.

Efter det fick jag gå hem eftersom jag inte hade rest i no. Skönt. Gick hem och la mig i soffan. Har gjort allt möjligt, men mest njutit av att inte behöva göra någon läxa idag. Det dåliga är att jag fått ont i halsen. Och mina öron. Men jag hoppas på det bästa  och kommer antagligen gå till skolan imorgon. Och nu ska jag göra annat. Ciao!

LÖRDAGEN

Nämen hejsan! Idag började det med att jag sov till ca halv tolv, sedan kom pappa sa att vi skulle åka för att vi skulle åka. Jaha okej, tänkte jag och så var det bara att göra sig i ordning. Sedan åkte vi för att julshoppa, gick ganska bra. Vi åt lunch på NK och sedan fortsatte vi. Hittade lite saker. Måste dock ut i nästan vecka också. Sedan åkte vi hem och Sofia och jag gick och hämtade vårt jättegamla playstation som jag inte sätt på åratal och spelade lite. Sedan kom lite och vi gjorde lite allt möjligt, trevligt trevligt:)

När hon blivit hämtad fortsatte jag och Sofia spela lite men sedan började vi bli trötta. Och jag skulle stänga av datorn, fastnade lite och det slutade med att jag skrev det här inlägget. Ska sova nu. Ciao!

Dagens låt; Säkert! med Jakob Nyström  - Det kommer bara leda till något ont

CRT PRST SKRSZ KRK

Hallo. Sitter på mammas jobb. Vi ska ut lite på stan. Trevligt värre. Idag var jag grymt trött. Ville bara somna om. Men drog mig till skolan, fick börja 35 minuter tidigare eftersom det skulle vara luciatåg. Efter det var det svenska då vi först kollade på luciagrej och sedan gick de och köpte lussebullar och godis. Jag följde i nte med, mådde illa och var inte sugen på lussebulle, så det blev inget. Efter det hade vi so, då jag fick skriva provet! Jag tror och hoppas verkligen att det gick bra. Håll tummarna:)

Sedan var det lunch. Jag var fortfarande inte hungrig och mådde lite illa, så jag tog en tripp runt fältöversten och kollade runt, köpte lite julklappar till mamma och en hårband till mig. Eller inte ett hårband som du antagligen tänker på. Lite kedjeaktigt. Aja det låter säkert konstigt, men det är gjort i alla fall! Sedan var det dags för spanska. Då var det tal och lyssneövningar, tex att han spelade upp spanska på radion och så skulle vi skriva upp lite saker. Gick ganska bra. I slutet av lektionen var det roligast, då sa han och skrev lite ord på andra sråk. Han sa lite saker på ryska bland annat. Han pratade också lite tjeckiska, vilket lät helt sjukt eftersom det nästan inte innehåller några vokaler. Han skrev tec upp det här på tjeckiska:

CRT PRST SKRSZ KRK.

Inte en enda vokal.

Och så skulle han skriva ett jättelångt ord på finska:
JÄRKÄHTÄMÄTTÖMYYDELLÄNSÄ

Vad säger ni om det? Det betyder genom sin obetänksamhet.


WATSHIWA SENGEI DESU
Japanska och betyder lärare.

Så nu vet ni det! Snart ska jag ut och shoppa. Puss och Kram!

.


FREDAGEN

Hejsan. Håller på med skolarbeten, men tog en liten pause. Har haft en ganska bra helg. I fredags var jag på idolfinalen, riktigt kul. Vi var där tidigare eftersom vi skulle på VIP-grej innan där vi fick lite mat och dricka och så. Satt där ett bra tag och ca en halvtimme innan gick vi ner och satte oss. Det blev underhållning och Daniel Hellenius och idoler som åkt ut under den här säsongen uppträdde. Det var fulsmockat i Globen och jättebra stämning. I pauserna uppträdde lite idoler som åkt ut och i den långa pausen gick vi först till rummen igen och fick lite efterrätt och sedan uppträdde Danny. Hela grejen var jättekul. 

Lite bilder:
image72650
Sofia, pappa och Kicki inne i VIP rummet:)

image727
Vin under den långa pausen

image728
Påväg ut från rummet (ljuset var inte sååå blått)

image729
Idolscenen

image730
Hela Globen snurrade:)

image731
Jag, påväg upp i hissen.

image732
Jag med min outfit:)


IDOLFINAL IKVÄLL

Hej. Var hemma igår. Ont i huvudet, illamående, allmänt förskylt. Pluggade no och gjorde bild. Idag gick jag bara till no:n, då vi hade biologiprov. Har absolut ingen aning om vad jag kommer få. Förhoppningsvid ganska bra.
Gick hem efter no:n. Är jättetrött, känns nästan som om jag håller på att bli sjuk. Men nej, jag vill inte. Inte nu. Verkligen, verkligen inte. Ska nog gå och vila mig nu i alla fall. Ikväll blir det ju idolfinal! Funderar på röda läppar...hmm...
image725
Det här är jag idag..

GULLE

image719

TISDAG

Oj vad jag är trött. Är precis druckit te och ätit en macka. Gott.

Idag började dagen med svenska. Överraskningen blev väl när det strömmade in en till klass. Vår grupp + grupp 1 skulle ha engelska tillsammans. Det blev dock inte så fullt när en del gick till grupprum.

Jag blev klar med min text och började renskriva den. Efter det hade vi matte. Vi fick reda på vad vi fått, jag fick VG(-)

. Helt ok. Sedan fick vi sluta eftersom hon inte hittade några mattespel. Vi fick då en halvtimmes längre lunch. Skönt, eftersom vi ändå hade lång lunch. Jag gick då hem, gjorde iordning lite mat och tog det lugnt i en timme. Sedan var jag tvungen att åka tillbaka till skolan för att ha spanska. Fick reda på mitt resultat där med, MVG! Tjoho! 90/96poäng. Det var ju bra. Sedan satte jag mig och gjorde so och engelska (min spanskalärare sa att jag kunde göra det eftersom de ändå tränade på provet) och plötsligt började det tjuta. Självklart var det brandalarmet. Så alla rusade/gick ut i det kalla, gråa vädret och fick stå där ett bra tag. Sedan fick vi äntligen gå in och så blev det mentorstid.


Där hade två stycken bakat så det blev pepparkakor och chokladmuffins. Härligt härligt. Vi fick sluta tidigare från mentorstiden också och så fick jag sällskap av Linn påväg hem från skolan. Och så mötte jag Lin som var påväg åt andra hållet.


När jag kom hem började jag på bildarbetet där jag gör ett kompendium om konstnären Wassily Kandinsky. Ska nog fortsätta med det nu också. Byebye!


MÅNDAG

Måndag igen. Första lektionen idag var teknik, skrev på om mitt papper. Skönt att det är flyttat till lördag, då ska det senast lämnas in. Vi fick tillbaka no-provet (kemi)  fick MVG-! Är jätteglad, trodde jag skulle få typ...G. Och på labbarna fick jag VG/VG+. Tjoho! Efter det var det engelska då vi fortsatte skriva om filmen vi såg för några lektioner. Sedan var det matte, fast vi hade no. Pluggade på, måste plugga plugga plugga! (prov på fredag).
Lunch, och sedan so, då jag skrev om första världskriget. Helt ok första halvtimmen, sedan blir det vääldigt segt. Juste, innan so:n gick jag och Cornelia och köpte godis på Buylando - dels för motionen (inbillar jag mig) och för att jag skulle fira no-provsresultatet.

Efter so:n hade vi i alla fall no igen, då vi gjorde olika tester, tex kunde man kolla om man var färgblind. Puh, det var inte jag! Skönt. Sedan stod jag och Cornelia och höll händerna i kallt/varmt vatten. Drog till fältan, kollade lite, fikade med mamma, åkte hem igen. Har också pluggat. Ska plugga nu igen. Har skrivit detta inlägg på 5 min. Ujuj. Puss!


SOMMAR

image717

HELGEN

Jag  har tänkt skriva. Har inte blivit så bara:)

Min helg var bra. Efter att jag slutat skolan åkte jag först hem till mamma för att skicka in en no -grej och hann precis packa väskan med kläder, dator och lite sånt innan Kicki kom.
Hon skjussade hem mig medan hon åkte och handlade och jag gjorde lite olika saker bla. tillsammans med Sofia. Pappa och Kicki kom hem och någon gång efter sju fick vi gäster. Gustaf och Anna (i typ Sofias - min ålder) + deras föräldrar. Hade dock aldrig träffat dem förut. Vi hade trevligt i alla fall, kollade på Idol och åt middag såklart. Senare kollade jag och Gustaf på en skräckfilm, 1408, som han hade på sin dator. Den var egentligen inte jättejätte läskig. Fast ändå. Och egentligen gillar jag inte skräckfilmer. Så jag såg nog ganska rolig ut när jag satt där och halvkollade bakom filten.

De åkte hem och jag gick och la mig. Nästa dag blev jag väckt, gjorde mig i ordning och sedan åkte jag, Kicki och Sofia för att hämta Lisa. Vi blev lite frustrarade när vi kommit till del 19 och upptäckte att det fanns båda a och b. Vi gick upp rätt och mötte Lisa vid tåget. Sedan åkte vi hem och gjorde lite allt möjligt. Åt mandariner tillexempel. Hade en mandarin dag. Vi åt upp alla i skålen. Och det var ganska många.

Kicki och pappa var på middag, så vi var ensamma hemma. Lagade tacos (så det så Lin:)) och gjorde som sagt lite allt möjligt. Efter att Kicki och pappa kommit hem låg vi i mitt rum och gjorde lite allt möjligt. Jag fixade mitt iTunes-bibliotek blandannat. Somnade nog vid ett och sov sedan gott. Dan efter blev jag skjussad hem till mamma för adventsfika med släkten. Efter det pluggade jag biologi (fick hjälp av Micke) och var riktigt trött efter det.
Och idag är det måndag. Skriver kanske om idag senare. Puss sålänge!

image716