hojhejhojhej

Hoj hoj. Sov till två idag, men somnade ju väldigt sent eftersom jag tittade på curlingen. Annars har jag bara tagit det lugnt, tittat lite på Mad Men och sånt. Nu är det längdskidor, men måste erkänna att jag är ganska trött. Hoppas jag är pigg o kry imorn!

fast..

..framför curlingen! hur fastnade jag här? borde sova egentligen...men nu har jag suttit här ett tag så det är lika bra att sitta kvar :D

hejhå

Halllllåååå hallllååå. Fredag, fredag, fredag. Var hemma idag också, även fast jag ville gå, men orkade helt enkelt inte. Hoppas jag blir riktigt frisk nu så att sportlovet blir bra! Har inte orkat göra så mycket idag. Mest tittat på tv, läst och hållt på med datorn. Känns inte riktigt som om jag har lov, men det är ju alltid trevligt att ha det! Det var det, hejdå

fyrkantiga ögon

Oj oj känner mig alldeles trött i ögonen. Har nämligen bara suttit framför datorn, tittat på tv och läst muminböcker idag. Så det är ju inte så konstigt. Börjar bli lite trött nu, så ska ta och stänga av datorn, ta lite te och macka och kanske se ett gg avsnitt. Såg när Sverige tog guldet nu också i stafetten, kul! Låg ju och kollade på allt sånt där förra året när jag var hemma...ska se när de får hoppa upp på prispallen och sedan stänga av tvn den med. Hoppas verkligen att jag känner mig bättre imorgon. Godnatt!

vårtecken nr 5

Jag är hemma och är sjuk, ont i halsen och jobbigt trött. Men också lite glad, eftersom ett stort vårtecken inträffat idag. Solen har kommit till vår balkong!


ballonger vid gärdet för några år sedan

sick


När sommarn kommer flyr jag över havet


Veckorna går, läxorna består. Har såå mycket att göra den här veckan..

Oj hjälp vad jag är trött. Har haft en halvkonstig dag.

Första lektionen var egentligen rätt onödig, eftersom det var ungefär halva klassen som kom till skolan pga tunnelbaneproblemen så fick vi kolla på en film istället för att ha en genomgång.
Lektionen efteråt var historia, då jag skulle ha mitt föredrag. Edvin i min grupp (han som har varit med och hjälpt till) kom senare och en annan grupp var före oss. Som alltid på Anitas lektioner blir det något fel på tekniken, med powerpointen. Det tar en halvtimme innan den första gruppen får börja. Sedan, efteråt, när det var vår tur blev det problem med tekniken igen! Fick stå där vid datorn och hann stressa upp mig en del. Tillslut fick vi ha föredraget och jag pratade på och kände mig mest stressad, men tydligen verkar det gått rätt bra. Enligt de andra så hade jag verkat hur lugnt som helst haha.

När jag skulle åka hem kom inte varken 4an, 72an eller 42an, och tillslut orkade jag inte vänta längre och gick till ettans busshållplats. Hade den perfekta timingen (eller inte..) med att glömma vantar just idag, då det var extremt kallt ute. Det var så sjukt kallt att när jag tillslut kom på bussen var helt frusen. Kom hem, åt lunch, kröp ner under täcket och stack så småning om iväg till sjukgymnasten. Efteråt åkte jag till Hettis, och vi pluggade matte tillsammans. Åkte vidare hem och nu måste jag fortsätta läsa engelska. Har lite mer än hundra sidor att läsa ut ikväll (och ev. under bussresan till skolan). Ska ta min stora kopp te och lägga mig i sängen och läsa även fast jag är så trött så att jag skulle kunna somna här och nu i denna stol.

god morgon god morgon

Godmorgon! Hinner skriva ett litet inlägg idag innan jag åker till skolan.
Igår pluggade jag i princip hela dagen. Tog en 20 minuters promenad i det iskalla vädret (hade till och med täckbyxor på mig, så kallt var det). Men det var ändå skönt att komma ut. Efteråt pluggade jag flera timmar, gjorde framför allt matte (har prov på torsdag) och historia (har muntligt föredrag idag, så håll en tumme 10.55-12.10!). Är inte så nervös för historian just nu, men kommer helt klart bli det senare idag.
Om ni inte har tittat på termometern idag så kan jag säga att det är ännu kallare idag! -21 grader! Ja, tjugoen minusgrader! Det är ju lite sjukt. Har inte varit med om en sån här kall vinter förut, visste inte riktigt vad jag skulle ta på mig idag när jag fick reda på det. Har i alla fall två koftor (sammanlagt typ 4 lager). Nej nu måste jag gå, ciao!


challengers

Mjau.
Sitter och lyssnar på bra musik och känner mig halvsömnig. Var hos Charlotte igår och tittade på Melodifestivalen och "Och så kom Polly". Trevligt trevligt! Idag är planerna att plugga historia, plugga matte och plugga engelska. Yey! Hrm. Kanske klämmer in en promenad emellan också. Men först lunch. So long!


Tyckte att Oliver skulle få vara med i bloggen. Bild från landet i somras.


challengers

Mjau.
Sitter och lyssnar på bra musik och känner mig halvsömnig. Var hos Charlotte igår och tittade på Melodifestivalen och "Och så kom Polly". Trevligt trevligt! Idag är planerna att plugga historia, plugga matte och plugga engelska. Yey! Hrm. Kanske klämmer in en promenad emellan också. Men först lunch. So long!


Tyckte att Oliver skulle få vara med i bloggen. Bild från landet i somras.


längtar

efter varmare månader. som april. jag vill..


Gå ute i kjolar och fina kappor.


Att det ska vara ljusgröna knoppar på buskar och träd


Kunna sitta på klippor i solen


Ha ljusare kvällar


Kunna plantera fina blommor på balkongen


Slippa ha kängor på mig för att slippa bli kall om fötterna och istället kunna ha sköna gympaskor


Kunna sitta på balkongen i solen i bara linne och shorts


Och att gräset ska vara grönt och blommorna ska ha kommit

(bilder från förra året i april)

fikaa

Hallå i natten! Kom precis hem ifrån att ha fikat med Louise! Först tänkte vi gå på bio, men den blev en liten promenad i stan och sedan fika! Mysigt mysigt.
Idag har jag annars haft italienska, varit lite med Charlotte och pluggat. Imorn ska jag fira ena brodern min! Godnatt!

take this sinking boat and point it home

Hej! Igår var jag i Filadelfiakyrkan för att se The Swell Season samt Josh Ritter som var förband.
Jag, Lisa och Sofia lyckades tillslut hitta dit och då hade Josh Ritter redan börjat (vilket var lite synd eftersom jag hade velat se mer). Vi hittade våra platser och satte oss ner och tittade och lyssnade på Josh Ritter. Han var verkligen superbra! Tyvärr fick vi bara se honom i en halvtimme eller så, men vi fick höra allt ifrån Girl in the War till Moon River (cover).

Strax efter åtta kom medlemmarna i The Swell Season ut och började spela. Hela konserten var väldigt väldigt bra, och det var bra ljud och jag gillade stället. Det blev mer personligt och intimt. Publiken fick ett flertal gåner sjunga med och det var en bra blandning mellan lugna och snabba låtar och det hela slutade med att alla stod upp. Dessutom fick Josh Ritter komma in igen i slutet och så spelade han tillsammans med de andra Come and find me, vilket var en av de låtar jag lyssnade mest på i somras, och det var en helt fantastisk känsla. En svensk artist (uppfattade inte riktigt vad han hette) spelade också med dem en gång, och han var bra han med.
Sista låten blev devil town som hela publiken sjöng tillsammans med bandet samtidigt som alla knäppte med händerna.

Ribban för årets konserter är högt satt!
Tack så hemskt mycket för biljetten pappa.

kommer bli roligt

hallå hallå hallå! Känner mig lite halv sömning, men snart blir det andra bullar. Ska ta bussen till linnégatan och sedan ska jag, Lisa och Sofia gå på konsert! Josh Ritter är förband och så är det The Swell Season (de från filmen once). Inte illa, ser fram emot det mycket! Nu måste jag röra på mig. Ciao ciao!

oh what have I done, why have I done it

Hej. Har haft återhämntningsdag idag. Har verkligen varit jättetrött. Men jag har i alla fall gjort lite engelska, matte och historia! Inte så illa. Träffade Lin en liten stund också. Har slagit in två paket, det är avslappning för mig. Tänder massa ljus och har på lugn bra musik. Nu ska jag sova. Imorgon börjar jag tidigt och ska jobba historia med min grupp (som förhoppningsvis kommer som vi planerat). Godnatt!

det finns en sommaräng


bara bruna ben


Låg och kollade på ett avsnitt gilmore girls i soffan, blev sömnig! Men jag har lyckats ta mig upp och hade tänkt vara duktig och plugga lite faktiskt! Imorgon har vi återhämntningsdag, vilket gör att vi är lediga. Men jag hade tänkt plugga då också, det kommer så himla mycket nu. Nu ska jag i alla fall ta och göra te i min stora röda kopp med vita prickar på och ta något att äta.

i'd rather dace with you

Hallå i stugan.

Måndag, måndag,måndag. Var riktigt trött imorse när jag var tvungen att gå upp. Men jag lyckades ta mig till skolan och hålla mig vaken hela samhällslektionen. Och vet ni vad, jag och min grupp i historia (han som kommer ibland och han som alltid försvinner) jobbade faktiskt idag! Måste vara ett mirakel eller något. Det var bra i alla fall, speciellt eftersom vi ska ha en muntlig redovisning på nästa måndag, alltså inom en vecka! Ihh. Aja, går nog bra, förhoppningsvis ha ha.

Har förövrigt varit på sjukgymnastik, gick götgatan till slussen idag, gillar verkligen den gatan! Gick och kollade på hattarna på hattbaren, och så hördes det lite musik á la amelie från monmarte så det kändes nästan som i en film.
Snart blir det i alla fall middag, och ikväll måste jag plugga. Vecka åtta kommer inte bli rolig.
Ciao ciao!

Hejho

Hejhej!
Igår var det middag för Johan och Micke, det var trevligt! De stannade rätt så länge och sedan kröp jag bums i säng för jag var helt slut. Idag har jag varit med pappa och Sofia och köpte present till Kicki, som fyller år imorgon, alltså på alla hjärtans dag! Och så blev det varsin muminkopp till mig och Sofia, de är så söta!
Ikväll ska vi bort till några och imorgon ska vi som sagt fira Kicki. Nu ska jag ta något att äta, och fortsätta kolla på Woodstock!

the pretender



Åh det är sol! Var jättefint väder idag tycker jag.
Hade tänkt ta mig till söder med lin, tänkte hitta någon..present! Till vem säger jag inte och inte heller vart jag ska. De ni! Time to go, ciaooo!

skinny love



Usch känner mig trött och förskyld nu för tiden. Blä. Ska ta och plugga lite..tänker på sommaren.

ekorrn satt i granen

Buena sera allihopa! Dagens humör har helt klart gått upp och ner. Hade en dålig känsla när jag gick ner till bussen, men blev mycket gladare när jag såg en mycket söt liten ekorre springa omkring och hoppa bland buskar och träd. Det kändes som ett tecken, som om det skulle bli en bra dag.

Skolan var som vanligt, och jag som hade tänkt ha en snack med min grupp, tja det blev som det blev. Den ena försvann som vanligt (hur lyckas han?! han var inne i klassrummet och när vi var påväg ut var han helt borta..hrm.) och den andra skulle ut och äta kebab (fast att vi skulle behövt jobba). Vi bestämde i alla fall att vi skulle jobba på arbetet på torsdag och det ska bli intressant och se om han som försvinner kommer då.

När jag var påväg hem var jag hungrig, trött, blöt om fötterna och kall. Inte på något vidare humör. Hade ingen som helst lust att åka till sjukgymnastiken lite senare.
Efter träningen blev det dock lite bättre, och har varit på ett hyfsat bra humör resten av dagen. Lite trött och förskyld dock. Men men. Ska inte lägga mig försent, börjar rätt tidigt imorgon, med mentorstid (oftast extremt onödig lektion då vi inte gör mycket annat än att få onödig information). Ciao ciao!


helg

Blev lugn dag och kväll idag. Har varit väldigt trött, kan kanske bero på att jag gick och la mig vid 03.30.

Gårdagen var trevlig! Hade italienska, åt lunch med charlotte och följde med lite till musiksalen med henne och en annan, åkte hem, fixade ihop sakerna och åkte till Linnégatan.
Jag och Lisa fixade i ordning Sofia och tillslut började folk komma. Hjälpte till med lite olika saker och senare under kvällen blev det allt ifrån anden i glaset (som inte funkade ha ha), singstar och prat i köket.
När alla tjejer gått kom pappa, Kicki, Eva och Eva. Jag, Micke, Lisa, Magdalenam, Cissi, Johan och Sofia spelade Guitar Hero! Sedan gick vi till köket och hängde och natt åt med de andra. Johan, Micke, Cissi, Magdalena, Lisa och Eva gick och då förflyttade vi som var kvar till vardagsrummet där gitarren åkte fram. Slutade som sagt att jag kröp ner i sängen vid halv fyra.

Idag har jag inte gjort mycket alls. Sov igen på dagen, kollade på Melodifestivalen och så vidare.
Nu lyssnar jag på Jackson Browne, Bon Iver, Band och The Zombies. Inte helt fel alls faktiskt! Blir nog sängen om en stund.

Imorgon ska jag och mamma hälsa på Micke och Cissi i sin nya lägenhet! Mycket spännande. Det var allt för denna stund. Hejsvej

vårkänsla

Åh idag har jag lite vårkänsla i kroppen. Solen lyser ute, himlen är blå (en del av den i alla fall) och jag hörde nyss fåglar kvittra! Det känns som om snödropparna kommer snart och att man kommer kunna gå i tygskor. Jag vill kunna sätta på mig min röda kappa och ett par klackar och svirra runt på stan och vara en röd prick i allt det gråa.



Nu måste jag verkligen springa, ihh!

you and I


Lykke Li


Lalalalaaaa. Fredag imorgon. En lektion. Sedan ska Sofia ha fest. Och det blir helg! Tjoho!!!

catch the breeze and the winter chills




tassar är så väldans söta.



God kväll! Idag har jag varit hos naprapaten och pluggat, inte så intressant kanske. Ska nog ta och lägga mig i sängen och pyssla med ett fotoalbum.

rocket man


Äntligen sol!

Hej och hå! Om cirka tio minuter tänkte jag ta mig till tunnelbanan för att sedan åka till stockholms stadsarkiv! Har en skoluppgift som gör att jag behöver åka dit nämligen. Märkte ni förresten att det var sol förut? Jag har bildbevis. Tog en promenad och njöt av solen. Nu måset jag gå, ciao ciao!

nu får det allt bli lite varmare och ljusare

kollade igenom lite outfitbilder från 2008. vill ha vår - nu.