Torsdag

Hej! Har haft en ganska bra dag fast vi gick till ca fyra. Har inte gjort så mycket annars. Snart är det helg igen! Ska bli väldigt skönt tycker jag. Har snart klarat av en hel "riktig" skolvecka. Och juste, ska åka till London på höstlovet också, men ni behöver inte vara oroliga för jag kommer tillbaka under höstlovet, så det blir säkert lite bloggning. Dessutom blir det säkert en hel del shopping där nere som jag kanske visar upp. Har förövrigt ett paket att hämta från H&M på ICA. Strumpor, vantar och strumpbyxor. Tjoho!







Bilder by michael hughes.

Helg!

Det var ett tag sedan jag tyckte att det skulle bli så skönt med helg som idag. Man uppskattar dem verkligen mer när man går i skolan.

Idag har jag varit trött, trött och trött. Slutade i alla fall lite tidigare. Är på mammas jobb, ska hjälpa till att handla när hon är klar. Gud vad det är skönt med helg.

Nu ska jag äta jordgubbar. Pussss

De två första dagarna

Hallo! Kan verkligen inte somna, så blir det om man ställer om dygnet.

I tisdags började jag i alla fall på Norra Real och hitills har det gått bra, men det har trots all bara gått två dagar. Första dagen böjade jag 10.00 och jag kan säga att jag var lite nervös när jag tog bussarna till Roslagsgatan.
Jag gick in i en nästan fullsatt aula och efter att en hel del personer pratat var det upprop. Klassen som blev uppropad fick följa med två lärare, även mentorer, till ett klassrum. Det var dels Anita -  antagligen så långsam som man kan vara och dessutom pratar med västerbottsdialekt. All information skulle säkert kunna gå på högst hälften av tiden .
Sedan var det Svetlana - en ryska som är min mentor. Imorgon blir det första mentorstiden., så jag får väl se hur hon är då.

Efter ett tag - sist av alla grupper, fick vi äntligen äta lunch klockan 12.30 och sedan var det ännu mer information. Allra sist gjorde vi en namnlek och så fick vi sluta.
Jag och ett antal andra tjejer i min klass gick och fikade efteråt och sedan gick jag hem tillsammans med två av dem. Duktigt tycker jag.

Idag var vi i skolan ända till klockan 17.00! Först var det mer information (hur mycket kan man ha egentligen?), sedan lunch (sist igen som vanligt), tipsrunda, fotografering och sedan datakunskap. Sist igen. Jag kan säga att alla var rätt glada att äntligen sluta. Jag åkte direkt hem och ikväll har jag tagit det lugnt och tittat på Project Runway. Och jag som var så duktig och gick och la mig hyfsat tidigt - och så somnar jag inte såklart.

Hoppas det gått bra för alla andra, ska försöka sova nu. Wish me luck!


List

Gör en sån där lista jag alltid gjorde i sjuan. Har helt enkelt inget att göra och borde sova.


Höger- eller vänsterhänt?  Högerhänt
Humör just nu:? Bra
Favoritgodis? Allt möjligt plockgodis
Är det nåt du absolut inte äter? Lax, sånt med gluten i mm.
Kläder just nu? Calvin Klein linne, trosor
Musik just nu?  I'm a Cuckoo - Belle & Sebastian
Vad sa du senast? Godnatt
Fisk eller badkruka? Fisk
Hur många kuddar sover du med?  En
Favoritväder? Alla förutom slask
Spelar du nåt instrument? Gitarr lite grann
Morgon- eller nattmänniska? Nattmänniska
Sparare eller slösare? Både och
Vem är viktigast för dig?  Min familj och närmaste vännerna
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid?  Ja.
Hur många barn vill du ha när du blir stor? ´Två eller tre
Bio eller promenad?Både och
Är du kittlig? Njaa.
Stjärntecken? Jungfru
Vad vill du jobba som? Kläddesigner, fotograf, journalist eller liknande
Hur många syskon har du?  Tre
Saltar du på maten? Ja
Gillar du att sjunga? Ja
Brukar du sola? Ja
Kaffe, te eller inget? Te
Vad längtar du mest efter just nu? Coldplay konserten och min födelsedag haha.

En tur på stan

Idag möttes jag och Sofia på tunnelbanan för att åka ner på stan. Vi gick omkring och kollade, åt lunch/mellanmål, tittade mer, mötte Lin, fikade och tittade ännu mer. Jag och Lin var "personal shoppers" till Sofia och valde ut enmassa t-shirts som hon fick prova. Sedan tog jag och Sofia tåget till Lidingö.

Nu på kvällen kom Micke, Johan, Cissi, Claes och Katarina över på middag, väldigt trevligt. Ska nog försöka sova nu.

Nedräkning till skolan börjar: 2 dagar.


Jag & Sofia
   
Lin

Guldknappen

Idag har jag klippt mig, är nöjd. Snart ska jag och mamma åka iväg och möta Elisabeth och Lisa, äta middag och sedan gå på Guldknappen! Ha en bra kväll.


PICS LM






















Vi ska vara allra bästa bästa vänner


Riktiga snyggingar haha

Torsdag

Somnade sent i går natt. Efter fem faktiskt. Hade magkatarr, inte kul. Men ikväll hade jag kul. Fast innan dess kände jag mig otroligt trött och som om jag inte hade en jättebra dag, slog till exempel näsan i kylskåpsdörren (hur lyckas man?) och kokade alldeles för mycket spaghetti.

Senare på kvällen gick jag hem till Lin och vi drack te och tittade på bilder från Afrika, såg verkligen skönt ut. Vi var där några timmar och sedan gick vi hem till mig. Lite senare började vi fota och det var kulkul. Lägger upp lite bilder snart.




Onsdag

Pratade med Lin förut, och nu är hon hemma! Ska bli kul att träffa henne igen, det är trots allt en vecka sedan.
Imorse åkte jag och mamma iväg till naprapaten och efter att ha väntat en liten stund var det min tur.

Allt gick jättebra och hon var verkligen duktig. Det knäckte rejält (vilket det skulle) och efteråt kändes det otroligt skönt. Efter behandlingen gick jag och mamma vidare till Himla Valvet där vi åt lunch. På väg hem gick vi förbi Mixage och Zoe och jag köpte ett par skor! Efter det handlade vi lite och åkte sedan hem.

Nu kollar jag på Project Runway, men är annars rätt trött så det blir nog inte så sent.

Tisdag

Idag vaknade jag först av klockan som ringde. Jag stängde av den. Sedan vaknade jag av mamma som ringde en och en halv timme senare. Fick det stressigt eftersom jag skulle iväg och lyckades spilla cola i hela sängen och samtidigt skulle äta lunch och göra mig i ordning.

Jag kom tillslut iväg till tunnelbanan för att möta mamma och Micke för att åka på min mammas mosters begravning.
Vi kom till Lidingö kyrka och hela cermonin var väldigt fin.
Efteråt gick vi till ett ställe i närheten där vi fikade och pratade en stund tills vi alla åkte hem. Det var lite roligt, för en av tjejerna, som förövrigt gått i Gärdetsskolan samtidigt som jag i en annan enhet, tydligen är min syssling och ska börja på samma skola och samma linje som jag. Så vi lär väl ses om en vecka.

Har förövrigt handlat och tagit det lugnt. Imorgon ska jag till en naprapat som ska (åtminstone försöka) fixa till min rygg lite grann. Har haft lite ont på sistone.

Hoppas ni haft en bra dag, puss.


Film i sängen

Jag ligger i sängen och tänker sätta på en film. Johan, Micke, Magdalena och Cissi har varit på middag, vilket var trevlig fast jag var väldigt trött. Igår var jag på middag hos Johan och Magdalena tillsammans med pappa, Kicki och Sofia + Magdalenas storebror Stefan. Det var också trevligt!

Det blev inget stan igår, så det blir nog inom de närmaste dagarna. Och det är inte så långt kvar tills skolan börjar. Ihhh!

Nu ska jag kolla på film. Pusss.


UPPDATERING

Hej! Jag vet, dålig uppdatering. Men har trots allt gjort en del.

I onsdags åkte Lin till Afrika! Skulle gärna klämt i mig i hennes resväska och följt med henne till solen, för jag antar att vädret där inte är samma som här. I och för sig tycker jag att det har varit rätt mysigt att det har regnat. Dessutom har ju en massa höstkläder kommit in i butikerna, vilket kompenserar.

Var annars med henne i söndags, måndags och i tisdag. Tog till exempel två promenader i regnet och så klart en massa annat. Hon kom även ner till mitt landställe över en helg, vilket var kul.
I onsdags var jag på stan med mamma och shoppade och fikade med Micke och idag var jag också på stan, fast med Sofia. Vi gick omkring och kollade på kläder, åt lunch på Åhléns och såg Mamma Mia!, vilket var en väldigt feel good film, precis som den riktiga musikalen.

Imorgon ska jag ner på stan igen tillsammans med mamma och antagligen gå på middag hos Johan och Magdalena. Hoppas på en bra dag!





Ute på regnpromenad med Lin.

Hemma


Kom hem från landet idag! Nu ska jag sova, godnatt