SAHARA HOTNIGHTS KONSERT

Om tre minuter ska jag plugga. Hrm. Men imorgon blir det roligare. Då ska jag på Sahara Hotnights konsert. Ska bli vädligt kuligt. Jaja,  bäst att börja plugga. Ciao!


HEJ HOPP

Hej hopp! Idag ska det pluggas no och idrott, sedan ska det handlas och ätas lunch och sedan blir det ännu mer plugg ikväll. Har förövrigt varit uppslukad av nya datorn, men det kanske itne är så konstigt? :)


Lördag, första dagen på lovet

Sitter här och kollar på En prinsessas dagbok 2 tillsammans med mamma. Det är ganska praktiskt att kunna titta på tv samtidigt som man sitter framför datorn. Alltså är det här mitt första inlägg med nya datorn. Härligt härligt.
Johan, Micke och Magdalena har varit här på middag, väldigt trevligt. Har annars idag spenderat dagen genom att sitta framför datorn och tv:n samtidigt som jag ätit bla. kokosboll och drukit cider. Med andra ord har jag varit väldigt onyttig. Men det är ju ändå höstlov. Då får man göra så.

Det är verkligen superskönt med lov, ska varkligen bara ta det lugnt (och så måste jag göra läxor) och vila ut mig. Idag sov jag till 12.30, fick verkligen sova ut. Så ska det vara.

Ha en bra kväll! Ciao

TORSDAG

Igår fick jag plugghjälp av Magdalena. Vi pluggade so, tittade på Grey's Anatomy och pluggade sedan lite mer! Tack för hjälpen! Hade provet idag, det kändes helt ok. Vågar inte säga något mer.
Efter det hade vi både beting i no och bild vilket gjorde att jag fick 3 timmars håltimme! Efter att ha försökt hitta lite i no, ätit lunch och tagit det lugnt ringe Josefin som undrade om hon fick komma upp, självklart fick hon det. Hon har inte varit där sedan....7:an? Hon fick se mitt rum och vi hann bara stanna 10min innan vi började gå mot skolan igen. Vi mötte upp Cornelia påvägen och sedan gick jag vägen om mitt skåp, hämtade sakerna och gick vidare till spanskan.

Schröder kom faktiskt prick (som han inte alltid brukar göra) och vi gick in och fick en text att översätta. Efter 10min kom en annan lärare in och skulle testa den lilla tv:n i hörnet och sa att det var Romeo och Julia. Då ville min grupp också kolla på den och så fick man välja om man ville sitta där och jobba, titta på filmen eller gå hem. Jag gick till mammas jobb.

Vi ska som sagt hämta ut min dator. Viill ha den nuuu! Får dock vänta ett litet tag till. Men snaaart! :)

Ciao!<3

Skorna!

Det var absolut ingen ide att gå tillbaka till spanskan efter 3timmars håltimme. Efter 10 min. kom en annan klass och skulle kolla på Romeo och Julia och de som ville kolla på den fick stanna, resten fick gå om de ville. Jag gick! Ser gärna filmen med en kompis eller la familia med inte med min spanska grupp. Så nu sitter jag på mammas jobb eftersom vi ska gå och hämta min bärbara dator idag! Snacka om bra service, weiii.
Såg de här skorna på La Redoute, gillade dem mucho, de kommer nog beställas:) Verkar bli en bra eftermiddag!


Bärbar dator

Jippi! Nu har en bärbar dator beställts....till mig! Roligt värre. Framför den kommer det nog spenderas ganska mycket tid. Jaja, got to go, måsta pluggaaaaaaaa
HP Pavilion DV2510

Måndag

Måndag,måndag, måndag. Gick upp en kvart tidigare idag för att duscha. Det var rätt skönt, man vaknar lite. Första lektionen var teknik, då jag skulle göra papper. Eller i alla fall börja, he he. Jag lyckades i alla fall skvätta tidningspapper blandat med vatten över hela väggarna när jag skulle vispa smeten. Mysigt. Alltså fick de sista 10min gå åt städning. Hehe.
Efter det var det matte, fick VG+ på provet, är nöjd eftersom jag varit sjuk så mycket. Och på engelskan hade vi svenska och jobbade med skillnaderna mellan norksa, danska, isländska, finska och svenska och sådär. Sedan var det lunch, åt lite ris och en macka, och efter det var det SO där jag jobbade med Buddhismen (har provhinduismen, kristendomen, judendomen, buddhismen och islam på torsdag! :O) och så var det till sist no. Sista lektionen som man bara vill ska sluta. Vi gjorde en labb och ja, allt var rätt tråkigt. Gillar inte no. Har dessutom prov på det v. 45, inte kul. Hela höstlovet med no, jippi! NOT.

När jag skulle hem hade jag en tung väska, höga klackar och var extremt kissnödig så jag hade tänkt ta bussen, dessutom var jag på dåligt humör och tänkte, snälla, åk inte förbi nu. Självklart gjorde den det. Fick vänta på nästa (tro mig, jag brukar gå hem, men idag gick det inte). Resten av bussresan gick bra och jag gick av glad. Har varit hemma och slappat resten av dan. Orkar inte göra annat. För nu måste jag göra läxor. Boring. Här kommer alla mina läxor och prov:

-Bild, kartongen ska inlämnas på fredag
-So-prov på torsdag
-Engelska beting (har en sak kvar), klar till nästa lektion
-3 bokrecensioner (på hela terminen, har snart två)
- No-prov v. 45
-Spanska, till torsdag?
-No-labbrapporter, efter höstlovet, 3st
-Svenska/So, argumentation om hemlöset
-Engelska, Inlämning av Coober Pedy
-Idrott, egen lektion, nedvarvning 3min
-Teknik, om papper


Det var nog allt. Hoppas jag.

Söndag, Lördag, Fredag

Hade tänkt att skriva ett litet inlägg idag. Sitter här och fryser om fötterna. Det är kallt. Brrr.

Igår slappade jag hela dagen. Det har jag i och försig gjort idag också. Har gått omkring i stora t-shirts och kollat på två filmer, Breaking and entering och Pans labyrint. Båda var bra. Vad har jag gjort mer? I fredags var Lin här och vi hade jättemysigt och manikyr, pedikyr och så badade vi jacuzzi. Och så blev det ansiktsmask och hårinpackning. Härligt.

Nu ska jag gå och värma fötterna. Puss!

Bjuder på en låt


About you - Sugarbabes

HELG

Äntligen helg. H-E-L-G. Gud vad skönt. Idag är både matte och musikprovet gjort. Matten gick sådär, eller ganska ok och musiken gick bra. Skönt. Fick sitta i ett litet rum, antagligen där de hämtar böcker och sånt. Typ. Rotade inte runt precis, hehe. Efter det övade jag på Every Breath You Take, på gitarr! Gick faktiskt grymt bra, mycket bättre än jag trott.

Snart ska jag träffa Lin och vi ska ut och köpa lite saker till manikyr och pedikyr. Härligt! Mina naglar är av ett stort behov att fixas. Köpte förresten två halsdukar igår. Jättemysiga! Kan inte få nog av dem. Men men. Nu ska fixa lite smått och gott. Puss! 

FRANKRIKE DEL1

Här kommer en dagbok med bilder från Frankrike. Härligt va? Here it comes:


image696image697
Den 7/10 var det dags. Äntligen skulle vi till Nice! Min födelsedagspresent. Här sitter vi på flygplatsen, spända på att snart åka iväg och innan det shoppa lite på tax-freen såklart.
image699
Jag & Mamma på planet - påväg till Nice!
image698
Jag var ganska trött på planet...

image700
Framme! Såhär såg det ut till vänster från vårat fönster.

image701
Fönstret med havsutsikt.


Min packning :)

image706
Vårat badrum.


Här leker jag med kameran med mitt nya Lancôme läppstift på. Hehe. Det får bli avslutningen på detta frankrikeinlägg. Och jag kan säga en sak: Det kommer meeeer! Någon annan dag. Jag kan ge några ledtrådar, morgon, strand, loppmarknad. Det var allt! Nu ska jag plugga so. Har prov nästa vecka. Suck. Puss!

KALL MÅNDAG

Gud. Vad. Det. Är. Kallt.

Kallt hemma, ute och i skolan. Över allt typ, förutom i sängen under ett tjockt duntäcke. Blev faktiskt sugen på att ta på mig tjockisjackan - fjällräven, men nej, inte än. Idag har jag varit i skolan. Nu är veckans längsta skoldag avklarad.

Det började med teknik. "Okej, idag ska det göras papper!", tänkte jag medan jag gick med papperskassen halvfull med hårdpackade tidningar. Mötte Josefin precis utanför gula paviljongen och gick dit vi skulle vara. "9 Alfa, gå till sal 40, det blir teori idag" stod det och medan vi gick in mot skolan tänkte jag "Näha, inget papper idag". Precis när jag nästan trodde att trapporna aldrig skulle ta slut såg jag äntligen målet. Seila fick ta hand om tidningarna och jag och Josefin satte oss i datasalen. Tomt. Efter ett tag droppade det in lite folk och vi började med det teoretiska arbetet (jag ska skriva om papper). Det var ganska tråkigt. Eller nej, väldigt tråkigt. Inte särskilt intressant. Men lektionen tog slut och jag gick till skåpet. English next!

Engelsk grammatik. Helt ok. Gick ganska bra. Have eller has? Ganska enkelt. I have done the work now. Yes, jag blev klar och började på adverb. Tydligen skulle vi vänta tills nästa lektion med det, men det gjorde ju inget att jag började lite före eftersom jag förstod.
Efter det var det matte. Gick ganska bra. Har prov imogon. Del A. G / VG-delen. Går förhoppningsvis bra. Det blir nog lite pluggning idag i alla fall.

Sedan var det äntligen lunch! Var hungrig typ redan innan matten. Tyvärr smakade min potatis äckel päckel (inte så förvånad..) så det fick bli lite biff och morötter. Och två mackor.
Under so:n var det diskussion och prat. Eftersom det var ganska hög volym blev jag trött och under bensträckaren stack jag och Josefin till ICA. Jag köpte lite blodsockerhöjande saker. Vad kan det har varit. Hmm...
När vi kom tillbaka var det bara kanske 15 kvar (ja, vi kom i tid) och då fick vi jobba med matrisen. Gick sådär.
Sen var det dags för no. Visste att vi skulle få tillbaka fysikproven så var ganska spänd. Självklart skulle vi få dem sist på lektionen.

De pratade om någon labb jag inte varit med på och så skrev vi om metalloxider och ickemetalloxider. Tråkigt och uttröttande. Piggare blev jag däremot när vi fick tillbaka proven. VG+! Tjiho! Ingen hade fått MVG. Men är grymt nöjd ändå, eftersom jag varit borta så mycket.

Gick hem och ja, satte mig sedan framför datorn. Och vem blir inte fast? Nu blir det te och tv i sängen. Dags att bli varm. Puss!

USCH USCH USCH

Gud vad jag inte vill plugga. Har redan pluggat en hel del matte (har prov snart) och lite so, vilket i och för sig gick ganska dåligt. Det är inte särskilt roligt att läsa ett tjockt häfte om Buddhismen och sedan svara på frågor. Nej tack! Och så måste jag göra engelska. Power point om Coober Pedy. Undrar hur det kommer gå. Och så måste jag såklart öva på musikprovet som jag missade förra veckan. Känns i och för sig inte så jättesvårt, men i alla fall. Usch, jag orkar inte just nu. BLÄ.

TRÖTT SÖNDAG

ZzZzZzZzZZZ.snark. Är ganska trött, var uppe ganska sent. Idag ska det pluggas. Blä. Men men .
Kommer också lägga ut bilder från Frankrike senare och även på frankrikeoutfitsen. Ha en bra dag!

SATURDAY NIGHT

Idag har jag pluggat matte och så kom Johan och Magdalena över på en liten fika. Mycket trevligt. De fick också varsin present för att de varit kattvakter. Tack än en gång!

Efter middagen ringde jag Lin och vi åkte ner för att ta en fika. Tillslut kom jag på ett ställe där vi satte oss och tog en chokladbiskvi och te/kaffe. Det var väldigt gott och mysigt. Efter det gick vi hem till mig och började sedan styla varann. Roligt roligt:) Efter ett tag var hon tvungen att gå hem och nu är klockan alldeles för mycket. Ska absolut sova, är trött. Inte konstigt det.

image80image79


Good Night and Sweet Dreams

- M


LÖRDAG

Godmorgon, godmorgon! Okej, det är kanske inte morgon med i alla fall.
Idag är jag på ett utmärkt humör förutom att jag är lite trött.

Idag kommer det här hända:
- Plugga
- Johan och Magdalena kommer över ett tag
- Fika med Lin

Trevligt trevligt. Nu är det snart lunch. Ciao!<3

HEMMA IGEN

Home sweet home. Är hemma igen! Har haft det grymt härligt, är bara väldigt trött. Har badat, solat och shoppat. Jättehärligt. I helgen blir det en hel del plugg. Så blir det om man åker till Nice en vecka! Sånt är livet. Men jag är glad ändå.

image694


GOING TO NICE

Snart åker jag. SNART. Till Nice. NICE!

Åh vad härligt det ska bli. Kan knappt bärga mig. Har lyckats både duscha, äta lunch och göra mig hyfsat iordning. Duktigt duktigt. Well, nu måste jag gå. Ha en underbar vecka!

ONSDAG

Onsdag igen. Alltså har halva veckan gått. Bara torsdag och fredag kvar. På lördag ska det packas och på söndag drar jag till Nice! Ska bli så himla härligt! Och igår var jag på Feist tillsammans med Micke och pappa på cirkus! De var väldigt bra, Bob Wiseman som var förband var rätt rolig som också gjort lite filmer till sina låtar. Vem vet, kanske lägger jag ut lite bilder sen!

Idag vaknade jag 07.15, snosade i 20 minuter och släpade mig sedan in i duschen. Fixade mig och hann precis och fick springa ner för trapporna med blött hår. Det är min nya morgonträning. Kom i bra tid till skolan och hade första lektionen - matte. Gick hyfsat bra, det var bara lite jobbigt att tänka så mycket på morgonen. Efter det var det gympa då vi hade teori om hur vi ska ha våra 3 minuters motionsprogram. Efter det var det svenska då vi läste och läste upp våra argumentationer, sedan blev vi uppdelade i 2 grupper inför engelskan och gick sedan och åt lunch.

Potatismos och lite rivda morötter blev min lunch. Engelskan gick fort och sedan hade vi en timmes håltimme! Jag och Josefin visste inte vad vi skulle göra så vi gick till Fältan. På Indiska var det "ta 2 betala för 1" på alla smycken så jag och Josefin hittade helt enkelt två snygga och delade på priset. 35kr var! Riktigt najs.



Det kändes väldigt onödigt att gå tillbaka till skolan när det bara var träslojd kvar men vi gjorde det ändå. Jag försökte fortsätta på min lilla byrå (eller nått liknande) som jag hade tänkt att ha typ smycken i. Eller något.

Idag kommer Magdalena på middag och så måste jag plugga spanska (har prov imorgon!). Sedan blir det också självklart Grey's Anatomy, det går inte att missa.

Ciao!

TISDAG

Hallå hallå! Dagen börjar med att jag vaknar på ganska bra humör, ger mig iväg till skolan och upptäcker att nutidsorienteringen skulle börjat 08.30 istället  för 09.30 som jag trodde. Hehe, så det kan bli. Stod och pratade i korridoren ett tag och gick sedan till Magnus för att ha lite svenska. Var tvungen att låna bok och eftersom det tog lite tid hann jag läsa typ en kvart (vi hade väldigt kort lektion i alla fall). Efter det var det matte som jag fösökte jobba på så gott det gick.

Hade sedan håltimme och lunch (som ni ser på inlägget innan) men var tvungen att sticka lite tidigare eftersom jag skulle köpa hallon. Gud vad hallon är dyrt! Ett litet paket kostar 50 kronor. Jaja. Efterspanskan var det mentorstid då jag dekorerade kladdkakemuffins med hallon och silverkulor! Alla tyckte att det blev väldigt fin och gott, skönt det:)

Drog hem och nu sitter jag här. Kanske ska man ta ett litet hallon...?

HALLON

Har håltimme, har precis ätit lunch. Mums filibabba. Nu ska jag ut och köpa hallon! Japp, det är till mentorstiden det med. Hoppas jag hittar det. Sedan blir det spanska, kommer öva på provet i typ 2timmar. Efter det är det dags för mentorstid då jag ska bjuda på....


HEMLIGT MUMS

Jag har bakat. Till min mentorstidimorgon. Härligt härligt. Så vad har jag bakat? Det får du inte reda på! :) Inte idag.

MÅNDAG

Idag kunde jag knappt komma upp ur sängen. Det var mörkt och jag var trött. Jag orkade verkligen inte. Ändå gjorde jag det.

Måndagar är min längsta skoldag,
den ända då jag inte har sovmorgon. Vi börjar 08.00 och slutar 15.25. Den var okej i alla fall.

Jag trodde inte att jag skulle hinna till bussen idag. Jag hade 1 minut på mig att göra det sista och eftersom hissen aldrig kom (kan berott på att en av hissarna är ur funktion hrm) och jag var tvungen att springa ner för trapporna med mina höga ankelboots. Jag lyckades att inte ramla och började gå mot bussen. Då såg jag att den kom och var tvungen att springa igen! Trodde att jag skulle stuka foten, ramla ner på gatan och se hur bussen åkte utan mig. Men jag hade tur. Jag ramlade inte. Och jag hann med bussen, stod till och med och väntade några sekunder innan den kom.

När jag med min tunga väska försöka hitta nycklarna gick det inge vidare. Det visade sig att jag glömt dem. Proppade ner jackan i väskan och lyckades ha en tekniklektion då jag läste om papper utan att Seila märkte något. Lucky me. Fick stoppa in den i Josefins skåp och sedan släpa böckerna vidare till engelskan.

Efter matten var det lunch och vi fick besök av Cornelias små beundrare som gick fram och tillbaka vid vårat bord. Sedan var det So då vi kollade på två filmer, vilket var helt ok. Innan dess hade jag varit med Josefin och CorneliaIca och handlat en brownie (och ett äpple för att vara lite nyttig). Glömde att man inte fick äta uppe i no-salarna så mina uppiggande sötsaker fick stanna i väskan medan jag skrev provet. Och det kändes faktiskt riktigt bra. Hoppas på det bästa helt enkelt.

Följde med till Josefins skåp och fick min jacka och fick sedan sällskap på väg till tunnelbanan (eftersom jag trodde att jag var tvungen att hämta nycklarna på mammas jobb) men som tur var ringde jag mamma och hon sa att hon var hemma. Åt en toast och satt på balkongen. Riktigt mysigt. Nu blir det bara att slappa! Puss!