SATURDAY

Hejsan. Sitter i vardagsrummet på ön och tittar lite halvt på tv. Idag blev jag väckt vid tolv och ungefär en timme senare hade jag duschat, ätit frukost, duschat, gjort mig i ordning och jag gick ner mot bilen med rätt blött hår uppsatt i en slarvig knut. I bilden satt pappa, Kicki och Sofia och vi åkte söder ut.

Vi åkte till en resturang där vi åt lunch tillsammans med Micke. Jag var rätt trött. Efter det gick Micke åt sitt håll och vi andra åkte till Ford och Audi och kollade på bilar. Efter att vi varit där ett tag åkte vi hem och jag och Sofia lade oss i soffan och kollade på tv, först Lilla Sjöjungfrun två, något annat och efter det tittade jag på The Hills. Efter det spelade vi lite kort och spelade Sing Star. Vid åtta släckte vi alla lampor (man skulle tydligen göra det mellan åtta och nio, det var dock inga grannar som gjorde det) och vi åt middag och hade det mysigt bland en massa tända ljus. Efter det körde jag, Sofia och Kicki en egen liten version av Alias och nu sitter jag här. Tänkte lägga ut lite Nice-bilder, det är allt på tiden. Har ju bara lagt ut del ett. Hoppas ni haft en bra kväll!

ROS

Hejsan! Alla gäster har nu gått, det har varit trevligt och mamma verkar väldigt nöjd över sin födelsedag. Ska nog vara uppe en liten stund till och sedan gå och lägga mig. Sweet Dreams!

image830

SO TYPICAL

Det är rätt typiskt. När man ska vara tyst blir det precis tvärt om. Som igår, mamma hade gått och lagt sig och jag slog in paket och fixade blommorna. Jag tappade allt, allt ramlade och det kändes som om varje steg jag tog så var det något som ramlade och gjorde världens högsta ljud. Nästan i alla fall.


I vilket fall som helst gick jag upp imorse och gjorde frukost åt mamma. Gick sedan in och gav paket och frukosten. Hon verkade bli väldigt glad (hoppas det också). Hon fick en rosa termosmugg (take away), hårsaker (ex toffsar, spännen), måttsats, rosor och te i teburk. Och ikväll blir det mer eftersom Johan, Micke, Cissi, Magdalena, Marie och Elisabeth kommer på middag. Det blir trevligt.


Nu hade jag tänkt vara lite duktig och städa. I min soffa till exempel. Det är rätt full med kläder, som vanligt. Nej, men ska man börja nu då?


GRATTIS MAMMA!


image827
image829

Grattis mamma på födelsedagen! Hoppas du får en jättebra dag.

I'M GOOD, I'M GONE

Hejsan! Blev väckt idag vid kanske 10-11 tiden, vet inte riktigt. Låg på min iPod + hörlurarna, vilket inte var så skönt. Hade dessutom (och har) ont i ryggen, efter bland annat bowling.  Gjorde mig i ordning, åt lunch osv och serdan ringde Lin och efter ungefär en och en halv timme åkte vi ner på stan.

Hittade en hel del saker, träffade dessutomCissi och Magdalena som skulle fika. Vad jag köpte säger jag inte (tänk om hon skulle läsa). Så det blir en överraskning!
Imorgon kommer det i alla fall gäster på middag för att fira mamma på födelsedagen. Själv ska jag upp tidigare för att ge frukost på sängen. Och ge paketen då. Som jag förresten ska slå in ikväll. Älskar att slå in paket.

Efter det var jag i alla fall ett tag hos Lin och gick sedan hem för att äta middag. Nu ska jag dra, puss!

Dagens låt:
 
Lykke Li - I''m Good, I'm Gone

GÅ OCH LÄGGA SIG ELLER INTE GÅ OCH LÄGGA SIG?

Hej! Nu sitter jag uppe igen. Skulle ju lägga mig rätt tidigt hade jag tänkt. Så kan det gå.

Imorgon ska jag på stan med Lin. Det blir kul. Ska köpa saker till mammas födelsedag, men det kanske blir något till mig också:) Är sugen på lite shopping.
Har i alla fall haft en bra men trött dag idag och skorna ser finfina ut på skohyllan. Vill kunna använda dem snart också (vädret). Såg även ett par andra skor som gärna skulle få hoppa in i min garderob på Wedins/Mixage (märket Bronx). Men 700kr är inget jag bara slänger fram, särskilt inte när jag dels behöver köpa födelsedagspresenter till mamma och när vi ska till Nice (sparar självklart).

Snor en liten lista av
Sofia (hon har ett bra utbud) eftersom jag känner för det. Så är det!

Kläder & skor
Ytterplagg:
Fjällräven när det är kallt, annars skepparkavajen från Åhlens och skinnjackan när det blivit varmare.
Pumps:
Har ett antal, orkar inte räkna upp alla:)
Boots:
Två par ankelboots och så de svarta.
Jeans:
Ett par gråa (rätt förstora), ett par vita, ett par blåa, ett par andra blåa (skönaste i hela världen) och ett par svarta.
Underkläder:
Calvin Klein är favoriten.
Kostym:
Ingen än sålänge.

Badrum

Hårprodukt:
Matrix
Mascara:
Lancômes.
Läppglans:
Olika.
Rouge:
Olika
Underlag:
-

Accessoarer
Klocka:

Har ingen för tillfället förutom mobilen och iPoden då.
Plånbok:
Har ungefär 5-6 st. Använder nog ändå den från H&M mest just nu.
Väska:
Från Friis and Co. och mammas gamla mm.
Solglasögon:
Ray Ban, wayfares lookies från Prestige och ett antal från H&M.
Scarf:
Använder sjalar och halsdukar mer.
Smycke:
Just nu mest armband, annars har jag också en hel del halsband också och ett par ringar.
Bälte:
Använder mest två jag fått.
Frisyr: Har just nu mest en lnut rätt högt på huvudet, annars utsläppt.

Teknik
Mobil:
En från Nokia.
Tv:
Flera.
Stereo:
iPod + högtalare.
Transportmedel:
Flera.

Ska man ta och krypa ner i sängen? Vet inte, kanske, kanske inte...

image826

ONSDAG

Hejsan! Idag har jag varit ganska trött, hela dagen, men det har inte gjort så mycket. Mötte Sofia och Cissi vid Ropsten vid tolv. Vi åkte till stan, kollade runt lite och ät sedan lunch på Gallerian. Efter det funderade vi på vad vi kunde göra och tillslut blev det bowling! Så vi gick till bowlinghallen på Sveavägen och bowlade en timme, vilket var väldigt kul. Efter det följde jag med Sofia till Kickis jobb och gick sedan efter ett tag till mammas jobb.

Väntade där en stund och kom sedan på att jag ville kolla på ett par skor på Wedins. Vi gick dit och jag köpte dem. Efter det fikade vi på Vetekatten och sedan gick vi förbi Ohlssons tyger och köpte ett petrolblått sammetstyg (blir antagligen en kjol) och lite tråd. Efter det åkte vi hem och åt middag och nu ska jag njuta över att jag fortfarande har påsklov. Ciao!

image824image825
Skorna för 499kr och tyget för 70kr + tråd.

FOREVER 21!

Skrev ett inlägg förut, men av någon konstig anledning sparades det inte. Orkar faktiskt inte skriva om det. Men har i alla fall kollat på Forever21 och nu när jag kollat på skorna och väskorna (gjorde till och med en liten "wish list"!) så kan jag säga att shoppingsuget bara växer och växer...


Det förra inlägget gick i alla fall ut på att jag igår åt middag på ön, med familjen + Claes och Katharina och deras barn. Och att jag idag påbörjade en kjol (test) och var med Lin och Maria, såg film och var lite på stan. Nu ska jag krypa ner i sängen, ciao!


PIC

image822
Fotograf: Lin. En glad Maria har fångats på bild.
Hejsan! Ikväll blir det middag på Lidingö. Skönt med lov. Latar mig för fullt. Puss!


PÅSK

Hej och glad påsk! Eller, man kanske inte säger det längre, men man sa det i alla fall för några timmar sedan.
Somnade sent och blev väckt vid tio, låg i sängen och gjorde sedan mig i ordning. Jag och mamma gick ner till Fältöversten och köpte en tröja på MQ till henne, kattmat & sand. Sedan åkte vi hem och började göra allt iordning, eftersom Johan, Micke, Magdalena och Cissi skulle komma (påsklunch + att fira Cissi på dan efter födelsedagen).





Jag började jobba på mitt lilla projekt - efterrätten. Jag och mamma hade funderat lite och tillslut kom jag på vad det skulle bli (en kombo av mina och mammas ideér). Hjärtformade mufffins med hallonsylt och vaniljkräm som fyllning, gul vispgrädde, marsipan och på toppen en gul liten marsipankyckling (som vi köpte på Thelins). Blev väldigt nöjd och tycker att det blev jättefint.

Alla kom, vi åt en supergod påsklunch och de gick igen efter ett par timmar. Ringde Lin och så var vi med varann resten av kvällen (till någon gång innan två alltså). Vi gjorde allt möjligt och i slutet blev det lite egen sminkning och foto. Nu ska jag sova. Puss!


image817image818



EN LITEN SAMMANFATTNING

Hej, ingen uppdatering på ett tag. Har inte haft tid och orkat. I söndags var jag först med Lin och fick smaka lite av hennes glass och så pluggade jag musikhistoria förståss (otroligt tråkigt). På måndagen var jag i skolan och allt rullade på och jag fick plugga musik rätt länge.

Var hemma tisdag - onsdag, och idag är det torsdag. Juste, VG på matten och VG på fysiken (det högsta man kunde få) så det var väldigt kul.


Idag var det först no-prov, biologi. Precis innan vi började påminde Frida mig om ett häfte som jag glömt bort helt och hållet och bläddrade igenom allt lite snabbt. Vi hade Ruben och hade provet i sal 212 (vilken var bra, för det ligger nära mitt skåp och jag inte visste vart vi skulle vara). Provet kändes ganska bra. Inte först, men sen. Juste, fick plugghjälp av Johan igår, hade mycket användning av hjälpen, tack! :)


Efter det hade vi so då vi jobbade på om Andra Världskriget och fick reda på att vi skulle ha en muntlig redovisning om det senare. Jahapp. Sedan hade vi lång lunch och efter det bild. Då fortsatte jag och Frida med vår (och Sissis) propaganda-affisch. Det gick jättebra, vi skrev texten som skulle skrivas. Och tillsist var det dags för sista lektionen - spanska.


Först var bara jag och Katarina där (det är inte särskilt ovanligt att få kommer) men sedan blev vi sex personer. Vi behövde göra ett påskkort, visa upp det för Schröder och fick sedan gå. Alltså missade de som inte kom ändå inget. Jag drog hem (har varit jättetrött idag) och har tagit det lugnt resten av dagen. Är fortfarande jättetrött och ska sova. Imorgon ska jag faktiskt träffa släkten vilket var rätt länge sedan. Så det blir nog trevligt. På kvällen vet jag inte vad som händer, ringer kanske kooompisen. Godnattpussar!<3

image810
Lägger in en liten bild jag tagit. Tycker den är fin.


MUSIC

Hej, Lin har sovit över här och varit här till nu. Väldigt kul. Nu ska jag plugga muskikhistoria. Inte lika kul. Puss o kram

HEEEEEEEEEEEEEEEJ

Heeeeeeeeeeeeeeeej! Lin o Maria har precis gått, o vi har gjort lite allt möjligt. Kulit kulit! Ska försöka sova snart, men är pigg som en piggelin. Men det kanske inte varar så länge. So long!

HEMMA FRÅN MELODIFESTIVAL GENREP

Hejsan! Har precis kommit hem från genrepet av Melodifestivalen i Globen. Det var kul, blev nästan som ett genrep för mig också eftersom jag även ska på finalen imorgon:) Det var en riktigt bra stämning i Globen och dessutom fick man se Maia Herisawa sjunga förra årets vinnarlåt (alltså The Ark med The Worrying Kind) och spela piano. Det lät bra. Nu vet jag inte vad som händer, antingen ligger jag i soffan och kollar på tv men om jag får tag på Lin och Maria hittar jag nog på nått med dem. Pussar!


BLACK & WHITE

image809
Dagens låt: A Rush of Blood To The Head - Coldplay

He said oh Im gonna buy a gun and start a war
If you can tell me something worth fighting for

TORSDAG

Halloj! Micke har just kommit, han ska äta middag här idag. Har haft en rätt bra dag, hade först so-prov 08.00, men det kändes ganska bra. Efter det hade vi so, eller svenska egentligen. Sedan var det lunch och efter det bild. Fick MVG på min fantasibild, vilket var väldigt kul. Jag, Sissi och Frida fortsatte med våran propaganda affisch och sedan var det dags för spanska. Efter det slutade jag och trippade hem.

Har faktiskt varit duktigt och pluggat en timme musik, brukar annars mest plugga efter middagen. Snart blir det middag, mums. Nu ska jag vara lite social, herrå!


Blommig kjol som mamma hade förr, nu kan jag ha den:D

HEJ.

Hej, sitter och söker info inför so:n. Det blir mycket so-pluggande ikväll, eftersom jag har prov imorgon :O Hoppas det går bra.

Idag och igår har det då varit SVANT - dagar. Har haft en rätt bra dag, förutom det äckliga vädret utomhus. Frös ihjäl både inom och utomhus. Nej, sla fortsätta pluggeliplugga. PUss

FRUSEN

Hejsan. På med tofflor, vantar och mössa och så ner under täcket. Är frusen, eftersom jag missuppfattat tiden vi skulle mötas för att sedan gå på något museum. Jag var där 08.30 (trodde vi började 08.40). Väntade i 20minuter och det blåste som tusan och jag stod där med mitt blöta hår och undrade vart alla tagit vägen.Eftersom ingen kom så ringde jag mamma som kollade upp tiden (vilket visade sig vara 08.08), så jag åkte hem. Nästa lektion börjar 13.00. Ska bli skönt att bli uppvärmd och så ska jag faktiskt läsa lite so. Ner i sängen, eller kanske soffan. Puss!

MY DAY

Min dag:

Vaknar, äter frukost, kollar på Vakna med the Voice!, klär på mig osv. Tar mig iväg till skolan och till första lektionen - syslöjd med Wilfried. Fortsatte med sprättandet, med nål och sax. Sydde och nålade, gick bra. Det var väldigt kul också efter som Elsa ringde in tillNRJ och var med där lite hehe. Efter det var det svenska och info inför SVANT - dagarna som vi har imorgon och på onsdag. Sedan var det sista mattelektionen innan matteprovet lunch och ca en timme so. Efter det var det matteprovet. Vet inte hur det gick, men alla tyckte det var väldigt svårt, nej usch, jag vill inte tänka på det, så jag ska inte göra det heller.

Slutade efter det och bestämde då att fika med mamma och så gjorde vi det på Vetekatten och gick sedan förbi Indiska och köpte klänningen (inlägget under). Ska förresten köpa tyg någon dag tror jag och inviga sy/gästrummet. Efter det åkte vi hem och snart blir det middag tror jag. För alla som inte ska plugga som jag (so-prov på torsdag) så är det då simpsons på sexan och säkert något med. Nej, nu ska jag gå. Ha en bra kväll,

Maria

Dagens låt: Sexual Eruption - Snoop Dog ft. Robyn

A WHITE DRESS

Heeeej, det blev klänningen från Indiska! Den är fin och somrig och kan kanske pigga upp lite i det tråkiga vädret.

image807
Bild från i torsdags

Ska förresten på melodifestivalen i Globen på lördag, det blir ju kul! Åker klänningen på då kanske?

FIKA BEHÖVS DEFINITIVT EFTER ETT MATTEPROV

Hej, sitter på mammas jobb och strax ska vi gå och fika och kanske kolla lite, på bland annat Indiska på en klänning. Har haft matteprov idag och det var lagom kul. Nej, usch, det vill jag inte tänka på. Nu ska jag dra, herrå!


SÖNDAG

Hejsan! Idag är jag trött, men på bra humör. Har pluggat matte och det kommer jag fortsätta med att göra idag (provet imorgon som sagt!). Igår var jag på Alicia Keys konsert och det var inte Jordin Sparks även fast jag läst det på ett ställe. Istället var det en massa okända förband + Salem Al Fakir, han var bra. Konserten var väldigt bra, hon är verkligen duktig på att sjunga. Kom hem vid ungefär halv tolv och var uppe ett tag. Idag kommer Johan och pluggar matte med mig (tack så mycket) och så kommer han och Magdalena äta middag här. Det blir trevligt.
Nu ska jag snart äta lunch, ha en bra söndag!


Idag har jag shorts på mig. Det känns somrigt.

NEW SHOES



Här är skorna jag köpte i onsdags. Båda från Björn Borg. Det är alltid lika härligt att köpa nya skor tycker jag. Varje gång man går förbi dem blir man lite extra glad. Ska jag ha på mig någon av dem ikväll tro?

ALICIA TONIGHT

Hejsan!

Igår vaknade jag och var då rätt trött som man kan förstå. Hade sovit ungefär fyra timmar. Började tidigare eftersom jag skulle gå på matte inför provet. Fick det lite stressigt och glömde mina kläder jag skulle ha på mig efter gympan (hade på mig gympakläderna). Kom på det på bussen och fick hoppa av och gå hem igen. Som tur var hade jag inte kommit så långt.

Eftersom matten var frivillig och jag var otroligt trött hoppade jag den. Åkte istället (den här gången med kläderna med mig) direkt till gympan. Vi hade volleyboll och det var kul. Det som inte är riktigt lika kul är träningsverken jag fått. Men sånt får man ta.

Sedan var det dags för no. Vi fortsatte med biologi det var skönt att det till slut blev lunch eftersom jag var hungrig. Vi hade lång lunch och sedan musik då vi fortsatte med musikhistorian. Efter det var det design med Wilfried och jag fortsatte med min klänning. Tyvärr sydde jag för nära och fick sprätta. Problemet var då att vi inte hade några sprättare (?) och jag fick vara så kreativ som möjligt och använda sax och nål. När jag slutat så ringde jag Magdalena, åkte hem och hämtade plånboken och mötte henne på tunnelbanan. Vi åkte till Söder för lite shopping och tiden for iväg, så det får bli en ny tur på bland annat Beyond Retro. Hittade en del fina saker, men bestämde mig för att tänka på det.


Vi tog tvåan hem och så såg jag och mamma på två filmer. Tillsammans är man mindre ensam till exempel. Den var bra. Var rätt trött så gick och la mig och somnade snabbt.


Sov till ungefär klockan 11.10 men låg kvar i sängen ett bra tag. Efter det gjorde jag mig i ordning och så satt faktiskt jag och mamma i solen på balkongen med tjocka jackor på. Det var riktigt mysigt. Tyvärr försvann solen bakom huset mitt emot (skulle vara bra om det kunde kapas med sådära två -tre våningar) och vi gick in igen. Packade upp resväskan (jag är väldigt seg på sånt så det ick bli nu), följde med mamma till tvättstugen och har även pluggat matte. Duktigt tycker jag.

Senare idag ska jag på Alicia Keys konsert med Jordin Sparks (american idol vinnaren) som förband. Det ska bli kul. Ska nog plugga lite mer matte. Vill göra bra ifrån mig på provet på måndag. Pussar



Jag på balkongen


SEX OCH EN HALV TIMME

Oj herregud. Jag har precis gjort klart mitt arbete om energi. Klockan är över halv två och jag har jobbat ca sex och en halv timme. Sex och en halv timme! Är helt slut fast ändå väldigt uppskruvad. Det kommer nog ta en stund att somna..

Imorgon, eller nej idag börjar jag i alla fall 08.00. Ska på matte innan idrotten och öva inför provet. Det blir nog bra, i alla fall om jag fått sova något. Mina ben är känns helkonstiga, inte så konstig kanske. Skulle behöva springa ett varv runt Gärdet, inte så trevligt den här tiden på dygnet. Ska ta och lägga mig i sängen. Och juste, köpte två skor från Björn Borg i onsdags! Riktigt najs. Och idag ska jag på stan med Magdalena. Nice price. Hittar förhoppningsvis nåt kul. Nej, nu måste jag sluta. Godnatt pussar.



Sweet Dreams

P.s. Hjärtmuffinsformarna hittar du på Picnic vid typ Östermalmstorg.

DO YOU KNOW IT'S TUESDAY?

Musiken är på. Är rätt trött. Har precis ätit mellanmål. Idag är det tisdag. Det vet ni antagligen redan. Men i alla fall.

Idag började jag klockan 08.00 - igen. Vi gick igenom matte till matteprovet, det var väldigt bra, har ju Suheyla nu. Efter det var det svenska då vi började med svenska nationella provet del B och sedan, när vi skulle ha matte igen fick vi reda på genom högtalarna att vi skulle gå till aulan och se på teater. Den var rätt bra och det blev ingen mer matte, därför blir det matte på svenskan imorgon istället. Efter det vardet i alla fall B.språk för mig, eller egentligen inte. Min spanskalärare var och såg på pjäsen med sin enhet, så jag gjorde annat. Sedan var det mentorstid, då vi gjorde lite allt möjligt. Gick sedan hem och om man ska tänka positivt så var det lite mindre blåsigt. Kallt var det i alla fall. Men nu har jag det varmt och skönt, men skulle kunna somna. Men det får jag inte göra, måste plugga sen. Fysikarbetet ska in på fredag, ojoj. Nu måste jag gå. Pusss


Är grå idag förutom min blommiga sjal.

ME AND THE BED

image800
Hejsan, kollar på simpsons. Nya avsnitt, tjoho! En bild från London, jag liggandes i sängen. Trevlans. Har varit väldigt trött idag. Men det var kanske inte så intressant för er att veta. Micke gick nyss, det var trevligt att han var här. Nej, nu blir det simpsons och så ska jag ringa Johan och Magdalena. Puss

MONDAY

Mina fingrar har börjat tina efter att ha gått hem i den kallkalla blåsen. Kollar på topmodel och äter mellis. Macka, varmchoklad, morot och en apelsin för att vara exakt.

Måndag, första skoldagen efter sportlovet. Började 08.00 med syslöjd och Wilfried. Nålande förfullt. Efter det var det engelska då vi pratade med Magnus om våran mattelärare. Efter det övade vi lite inför svenska nationellaprovet del B, dvs. den muntliga delen. Vi fick lyssna på en text och skulle sedan berätta om det vi hört. På matte lektionen hade vi vikarie och hela klassen (bara tjejer) gick upp och pratade med Jan-Erik och Fredrik om våran mattelärare (som inte är särskilt bra). Sedan var det lunch och sedan so. Då kom Fredrik in och sa att vi skulle få Suheyla som mattelärare istället, det är super. På so:n kollade vi på en film.

No-lektionen var lång och tråkig. Vi gick igenom biologi (som vi har prov på v 12!) och det var väldigt kallt i rummet. När lektionen äntligen var slut gick jag hem i den kallkalla blåsen och har varit hemma ett bra tag. Just nu är det simpsons, fast har redan sett avsnittet. Ikväll kommer Micke på middag också. Det blir trevligt. Börjar 08.00 imorgon igen (schema ändringar) och kommer ha två mattepass. Så kan det bli. Ciao

HONEY I'M HOME

Hallowa! Idag tog vi flyget från London till Sverige. Har haft en bra vecka i London och bilder lär komma (när jag får dem). Snart blir det middag och är väldigt trött just nu. Sov dåligt och gick upp tidigt. Hoppas på en solig vecka. Pussar!