Fredag

Hej hej. Idag har jag klippt mig, tidigt på dagen. 11.00 närmare bestämt. Var jättetrött och det kändes som om jag skulle somna när jag satt och blev fixad.

Piggade på mig lite grann senare och jag och Sofia gick och åt lunch på SOUK. De glömde bort våran mat, så vi fick gratis fika! Trevligt trevligt. Vi kollade runt lite på SOUK och sedan gick vi lite till på stan (Sofia köpte en mössa) och så åkte vi hemmåt. Har tagit det lugnt sedan dess, kollat på Idol och sådär och för typ 20 minuter sedan ringde Lin och frågade om hon och Niki fick komma och spela Singstar. Så nu är de på väg hit! Är rätt trött, men kommer väl pigga på mig. Puss.


Bjuder på en bild på mig och Liiin.


Wienerkonditoriet

Hej hej! Sitter i soffan på ön. Mötte upp Sofia och Cissi vid Östermalmstorg och så gick vi i ösregnet till Wienerkonditriet och satt där någon timme. Sedan blev jag och Sofia upphämtad av pappa, jag hämtade mina saker på Gärdet och så åkte vi hit. Har precis ätit en god middag och tänkte ta det lugnt resten av kvällen. Hej sålänge!

Fika

Hej hopp! Har precis ätit lunch och tvättat håret. Ska åka ner och ta en fika med Cissi och Sofia om lite mindre än en timme. Sedan ska jag vara på ön. Får se om regnet fortsätter, kanske ska jag ta mitt rosenparaply från London?


Pics















Utmaning

Utmanad av Sofia:

Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem

1. Är ofta förskyld
2. Är väldigt intresserad av mode och gillar att shoppa
3. Kan vika segelbåtar av servetter
4. Älskar att gå på konserter
5. Är väldigt lat ibland 
6. Gillar att fotografera och kan ta hur många bilder som helst (Lin kan intyga)
7. Älskar att titta på film/serier/musik
8. Jag gillar lakrits (och andra onyttiga saker, och över huvud taget mat)
9. Kom hem från London för en dag sedan.
10. Jag har precis målat naglarna med grönt nagellack!
11. Har bott i samma hus med mamma i hela mitt liv

Okej, jag orkar inte utmana någon annan, eftersom de typ redan gjort det (ni som ser får ju gärna göra den). Men jag la till några extra istället! Lite bilder kommer ut senare, puss.


Hemma från London!

Hej! Ja, jag är hemma. Ja, jag är trött, men jag har haft kul. 

Har haft det jättebra i London med shopping och marknader till exempel. Hade tänkt lägga ut några bilder senare, men har inte så jättemånga eftersom vi inte hittade kameran inna vi åkte, så det fick bli mobilerna istället.  Jag har verkligen gjort en hel del, och är ganska trött efter resan. Så kommer nog ta det rätt lugnt nu på resten av höstlovet. Nej, nu ska jag sova. Godnatt!

Titta in

Hej. Imorgon åker jag iväg till London, och ville väl egentligen bara titta in här innan jag åker. Har inte mått så bra de två senaste dagarna, men nu är det höstlov för mig och det ska bli jätteskönt utan något plugg alls! Ska skriva packlista innan jag somnar hade jag tänkt. Ska bli skönt att komma bort. Lin kom förbi med en tröja hon lovat. En favorit. Nu ska jag gå och lägga mig. Jag är tillbaks på måndag kväll!

Bye bye!


Tiger Mountain Peasant Song

Ny vecka, nya tag. Har faktiskt varit ganska pigg idag! Blev väckt en timme för tidigt av mamma, för att hon trodde jag började 09.40 istället för 10.55. Men det gjorde faktiskt inte så mycket.

Sprang ner högklackat till bussen och hann med, puh. Kom till skolan i tid, gick upp för alla trappor (högst i i byggnaden) och hade sedan no. Vi arbetade med mossor, lavar och träd. Skrev om dem och så. På torsdag ska klassen ut till Tyresta också, men då är jag på väg till flygplatsen! Haha. Skönt för mig.

Sedan hade jag i alla fall lång lunch, och efter det svenska. Anita var som vanligt borta en kvart från lektionen, hon var försenad. Sedn gick vi igenom en novell vi läst och fick en ny. Efter det hade vi geografi och lektionen gick faktisk för en gång skull riktigt snabbt. När lektionen var slut trippade jag iväg till busshållplatsen och rigde Lin. Vi träffades på fältöversten då jag köpte ett par stay ups. Sedan köpte vi take aways och drog oss hemmåt.

Har sedan lämnat i min geografi (håll tummarna nu), pluggat historia och lyssnat på låten nedan. Den är fin.


First Aid Kits version av Fleet Foxes sång Tiger Mountain Peasant Song

Inlägg från igår

Har tagit en liten paus från geografin. Kollade in gamla inlägg från bloggen, den har ju funnits ett tag faktiskt! Liter över två år. Kollade in inlägg från julen, då längtar jag ännu mer.

Dagens låt: Lund - Hello Saferide
Dagens dusch: Den blir ikväll.
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens smink: Inget
Dagens händelse: Inget vad jag vet.
Dagens planer: Plugga geografi!
Dagens vill ha: Jul! Eller torsdag, då jag åker till London.
Dagens drog: Kakor.
Dagens tråkigaste: Plugg.
Dagens måste: Plugga geografi
Dagens dricka: Vatten och te.
Dagens köp: Inget. Men igår köpte jag två knästrumpor.
Dagens mat: Har bara ätit frukost en så länge
Dagens sjuka: Lite förskyld
Dagens mående: He
Dagens kläder:  Stor t-shirt (magnus uggla tröja som man kunde köpa med expressen i somras), kofta från H&M, knästrumpor, underkläder.


Kommer ihåg när jag gjorde sånna här listor varje dag. Godnatt

Gerografi

Idag ska jag: plugga geografi, plugga geografi, plugga geografi, plugga geografi, plugga geografi,plugga geografi och pluggar geografi.

Är rätt trött idag. Har som sagt inga andra planer än att skriva på mitt geografiarbete. Det måste faktiskt bli klart idag/imorgon.

Freeedag

Hallå, halej, halloj, hej hej hej!
Idag är det ingen vanlig dag, för det är faktiskt fredag idag! Jätteskönt tycker jag.
Igår satt jag hela kvällen och pluggade som en galning inför no-provet, och så hade jag det idag. Gick helt okej tror jag (hoppas, hoppas, hoppas)! Förövrigt har det inte hänt så mycket annat idag. Ikväll blir det väl idol skulle jag tro men det är skönt med hemmakvällar. Behöver ta det lugnt, för resten av helgen måste jag plugga geografi!  Och kanske lite historia eftersom jag har prov på onsdagTråkigt men sant. Med idag, då är det fredag, och jag ska bara vara ledig och inte tänkt på plugg alls! Pusss


Nu, strax, sen

Nu: ta något att äta
Strax: Ringa Lin
Om en kvart: Se Desperate Housewives

9 dagar kvar

Såg nyss att Sofia lagt ut lite bilder från London, kul att se :D
En vecka och två dar kvar nu! 9 dagar alltså. Tjoho, tjoho, tjoho! Och så är det bara två månader och 10 dagar kvar till julafton, längtar som bara den. Faktiskt. Går här hemma och sjunger på jullåtar.
Nej, men plugga var det jag skulle göra. Prov på fredag och inlämning på söndag!!






Skor!!


Plugg, plugg och.. plugg

Tisdag: Ågesta + plugg, no & geografi
Onsdag: Skola + plugg, no & geografi & historia (+ Grey's Anatomy!)
Torsdag: Skola + plugg, no & geografi
Fredag: No - prov!
HELG





1 vecka och tre dagar. 10 dagar. Sedan London!


Höst

Bilder från höstpromenaden tidigare idag.











Jag gillar faktiskt hösten.

Sunday

Hallå hallå! Har varit jättetrött idag. Micke och Cissi kom hit på brunch, det var kul. Vi satt en stund på balkongen i solen, jätteskönt faktiskt. Gick en promenad med mamma också,det var skönt att komma ut. Har pluggat historia, har prov nästa onsdag. Har ekologiprov nu i veckan, på fredag. Ska kolla på Parlamenet som jag bandat. Herrå!


Liten

Det är kul att titta på foton från när man var liten. Här är två stycken.





Håltimme

Oj vad skönt att det är fredag idag. Åkte hem och åt lunch hemma idag, det var skönt. Har lång håltimme, så det är skönt att bara kunna ta det lugnt. Ska åka tillbaka sedan för att ha naturkunskap.

Efter skolan ska jag byta kjolen, eftersom jag glömde den hemma när jag stressade iväg igår. Det var kul att träffa Agnes i alla fall! Vi fikade i SOUK och det var kul att träffas. Hade tänkt försöka plugga lite. Adios.

Fika

Ska strax iväg och ta en fika med Agnes! Det var länge sedan jag träffade henne, så det blir nog kul. Hade tänkt byta min kjol från Monki till en storlek större också, den satt lite tajt. Men annars gillar jag den! Har haft en helt okej dag. Hade matteprov igår, så jag hoppas att det gick bra. Nej dags att gå, och ikväll blir det plugg. Ciao

Natti

Har jättemycket plugg. Men har kunnat ta det ganska lugnt idag.
Nej, jag ville egentligen bara kolla in på blogen och säga hej. Godnatt!

Tisdag

Hej! Hade en bra dag först, men sedan blev den dålig och sedan lite bättre.
Har haft geografi (som faktiskt gick bra), matte, världens jobbigaste idrottspass så att man mådde illa och sedan spanska lektion. Mötte mamma senare på stan och shoppade på monki! Kände mig lite bättre då. Nu ska jag lyssna på låten Anna av Hello Saferide och sedan gå och lägga mig. Vill tillägga att jag gjort en massa engelska idag, duktigt va:) Och så har jag matteprov imorgon. Hjälp!

Duktig!

Har pluggat matte och engelska! Känner mig riktigt duktig. Ska dessutom gå och lägga mig tidigt, är trött. Känner mig ännu duktigare då..godnatt!

Måndag

Hej! En ny vecka nu. Har haft en lugn helg, men det har varit skönt eftersom jag varit trött.
I söndags hade vi visning på huset, så vi åkte in och åt lunch i stan, kollade på en lägenhet och åkte sedan och tittade på när Fredrik spelade ishockey. Riktigt kul faktiskt.

Gick i skolan till 16.25 idag, så är rätt trött. Har en massa läxor också. Så är det med det. Nej, nu ska jag börja plugga lite grann. Ciaoo


Bild från i somras

Matteplugg

Sitter i sängen på ön och pluggar matte! Har prov på onsdag. Hoppas på att det inte kommer vara så jättesvårt.
Skönt med helg, är rätt trött. Ska göra klart svenskan idag också hade jag tänkt, ska ju lämnas in på måndag. Har inget mer att berätta. Nu ska jag lyssna på Hello Saferides nya skiva! Adios


Sådär

Har haft en sådär dag. Hade en trött jobbig morgon, kom lite försent till spanska lektionen - då vi hade prov, eftersom jag missade bussen.

Provet var ganska svårt, och det jag bland annat hade övat på (som man skulle kunna) kom inte på provet. Irriterande! Efter det hade jag jättelång håltimme då jag, Isabella, Elin och delvis Johanna var kvar i skolan och gjorde inte särskilt mycket alls. Sista lektionen var no, då vi höll på med ekologi. Ingen favorit precis. Åkte sedan hem och senare kom Kicki och hämtade mig och vi åkte och handlade och sedan hem.

Har kollat på idol och tagit det lugnt. Humöret blev lite bättre senare i alla fall. Är trött. Trött trött trött! Ska sova strax. Puss och godnatt.


Stella Mccartney

Tjuvstart

Idag är det alltså fredag. Känns inte så, tycker jag. Har tjuvstartat med kanelbullarna. Imorgon är det ju kanelbullens dag för den som glömt bort det. Är på ett konstigt humör. Hrm. Ska nog ta en till bulle.

Spanska, spanska och...spanska

Spanska, spanska, spanska, spanska. Försöker få in allt i huvudet. Preteritum, futurum, gerundium, perfekt, diftongerade verb och reflexiva verb. Att kunna berätta om en massa saker, till exempel min sommar, återberätta två stycken och alla tillhörande glosor. Det är för mycket.

Har annars haft orientering idag! Gick helt okej, även fast jag hade håll på tre olika ställen och lite försmå skor. Imorgon har jag som sagt spanska prov. Usch! Men det är i alla fall snart helg.


Vill ha lov igen. Nedräkning till London: 21 dagar kvar!

Orientering

Orientering i skolan idag. Wish me luck!


Present:D


I måndags tog jag ner denna som jag haft i mitt rum jättelänge och...


och satte upp denna!

Fick den av Lin, med en massa andra  foton till! Blev jätteglad, den är verkligen fin. Man blir glad varje gång man går in i rummet. Tack bästis!


 Nej, plugga var det. Puss


Pluggpluggplugg

Hej! Har en massa plugg att göra, jättetråkigt. Spanska, svenska, geografi, historia.

Imorgon har vi orientering på eftermiddagen, vi får väl se hur det går! Förhoppningsvis bättre än förra gången.
Har haft en rätt bra dag idag. Började 09.45 med samhällskunskap, efter det hade vi engelska, sedan lunch, mentorstid, svenska, historia och matte. En rätt lång dag med andra ord.

När jag slutade regnade det mycket ute och jag blev rätt blöt. Men när man är inomhud tycker jag faktiskt att det är mysigt.
Nej, nu ska jag plugga. Ciao!