Mot Paris

Hej hallå! Håller på att packa, packa och packa. Känner mig rätt fokuserad, var det redan när jag vaknade imorse, och lite halvstressad. Men det här blir nog bra tror jag. Ska se om jag hinner vila en stund innan pappa kommer och hämtar mig. Kommer givetvis ta en massa kort. Hoppas alla har ett jättebra slut på det här året, en bra nyårsafton och en bra början på nästa år! Känns overkligt att det är ett nytt år redan. Och ett nytt decennium!
Som sagt, ha det jättebra!


Snart är julafton slut

Hej! Är på ett utmärkt humör. Har haft en bra julafton med god mat och fina paket. Imorgon blir det som sagt jul hos papi. Bilder lär komma (om jag hinner). Hoppas alla haft det bra, puss och kram!

have a merry merry christmas!

Äntligen har dagen kommit. Julafton! Har längtat sedan september. Tjoho tjoho tjoho! GOD JUL ALLA!


mini

Hej! Om 13 minuter är det julafton! Ikväll har Micke, Cissi, Magdalena o Johan varit här på lilla julafton-kväll. Mycket mysigt!

Tidigare idag har jag fixat inför julafton och sånt. Nu är det bara tre (eller typ två) dagar kvar till Paris! Ska nog krypa ner i sängen, är riktigt trött. Godnatt!


min tisdag

Min dag började med att jag vaknade av mig själv runt elva. Åt frukost, kollade på ett avsnitt gilmore girls och började sedan göra mig i ordning. Lin ringde och undrade om jag ville hänga med till stan och det passade perfekt eftersom jag tänkt kolla en grej.

Lin kom hem till mig, jag åt lunch och sedan drog vi oss mot Åhlens. Efter att ha gjort några ärenden Lin ville göra åkte vi till kungsholmen där jag ville kolla in en butik. Det var en antikaffär med posters på lite artister som the beatles och elvis, lampor och en annan massa roliga saker. Tyckte dock det var för dyrt. När vi gick ut såg vi att det fanns en källare med 50% rabatt, men orkade in gå in igen. Värt att kolla in någon annan dag kanske?

Vi tog oss till Subway där lin åt "frukost". Det var verkligen en jättepratglad kille där, slutade aldrig prata, haha. När vi var klara gick vi till en hemlig affär där jag köpte två saker och sedan åkte Lin hem och jag gick hem till pappa.

Runt sju åkte jag och pappa och köpte gran! Vi tog hem den till Gärdet och efter att ha ätit middag kom Lin över och hjälpte till att pynta den! Mysigt!
Den blev jättefin och står nu i vardagsrummet och lyser upp rummet med sitt fina ljus.
När lin gått tog jag och mamma en kopp te och lyssnade på "Christmas carols". Sedan var det dags att börja slå in paket!

Slog in tre paket och skrev rim och det tog flera timmar! Men det blev jättefint och riktigt långa rim. Har nu bara en sak kvar att slå in!
Nu är jag trött och ska sova. Godnatt allihopa!



Lin glad äver att få pynta granen


en mycket koncentrerad maria


Tada!


Förberett för paketinslagning


endast 3 dagar kvar!!



Hallå!! Det är ju faktiskt inte långt kvar till jul nu! Så här ser det ut för mig inom de närmaste dagarna:
22 - imorn: Sova länge. Göra geografi? Köpa de sista julklapparna? Tvätta!
23 - Städa!! Annat som behöver göras. Och nån dag ska julgranen köpas och pyntas! På kvällen blir det lilla julafton med M,J,C,M
24 - JULAFTON! Mormor, Janne, Peo, Johan o Micke kommer och så blir det god mat och paket!
25 - JULAFTON hos pappa med allihopa!! Ännu mer mat och paket!
26 - Fixa inför Paris och framför allt: åka till Paris!!

Sedan befinner jag mig i Paris i ungefär en vecka. Kul!

Idag har jag varit på sjukgymnastik, handlat en herrans massa mat till imorgon, fikat, slagit in paket med mera. Är trött så ska sova. Ska bli jätteskönt att få sova riktigt länge, har inte gjort på ett tag. Godnatt!

Monday, Monday

Igår var det som sagt Lins dag! Vi gick på stan, fikade, jag gav presenter och på kvällen kom Lins kompisar på middag! Efteråt var jag med Lin hemma hos henne. Nu måste jag strax dra mig iväg till sjukgymnasten. So long!!






ja må hon leva!

Idag fyller världens finaste Lin år! Hurra, hurra, hurra! Ha en alldeles underbar dag! Du är en fin vän.






julafton närmare sig!



Lördag lördag lördag. Inte långt kvar till julafton nu! Det är ju på torsdag. Något som dock är ännu närmare är Lins födelsedag! Imorgon blir hon 17 år. Inte illa! Då kommer jag självklart fira henne!

Men idag har jag dels varit på en 3D-film på bio, En julsaga. Efteråt köpte jag lite grejor på stan och så sov jag lite (trött). Ikväll blir det filmkväll. Trevligt trevligt.
Åh vad jag längtar till julafton. Och den tjugotredje. Och det tjugofemte. Och det tjugosjätte. Ojojoj mycket längtan. So long!


lala


Paketpyssel

Köpte en grej på stan, säger inte vad :) Nu ska jag slå in det. So long!


that night we went down to the river



Wow vilket snöväder det är idag! Vågade knappt gå ut "imorse" eftersom det såg ut som om man skulle blåsa bort. Gick förresten till skolan helt i onödan, vi skulle ha en lektion, matte, men när jag kom dit var det en lapp på dörren. "Ingen lektion idag, God jul". Visst det är skönt att jag inte hade nåt, men han kunde sagt det lektionen innan eller något..

Sitter och lyssnar på Bruce Springsteen, men strax ska jag ta mig till tunnelbanan för att möta upp Lin! Kan rekommendera att inte åka buss idag, inga kommer typ. Och när jag gick förbi en imorse hade den fastnat och kom inte upp för backen. Nu måste jag gå, hejdå!


fairytale of new york



Är hemskt trött, skulle kunnat somna vid sju. Har dock slagit in paket, vilket var mysigt.  Men nu ska det bli jätteskönt att krypa ner i sängen. God natt.

ser du stjärnan i det blå


Fin julstjärna i vardagsrummet


Nu blir det inslagning av paket och julmusik.

regina spektor, idol och annat


I tisdags skulle vi på Regina Spektors konsert! Jag o sofia väntar på johan och magdalena


Pappa, sofia och jag väntar på att konserten ska börja!




Regina

Fredag:

I fredags var det dags för idol-final! Pappa, kicki o sofia i globen


Nästan alla platser var upptagna, till och med de som var jättehögt upp!


Sofia träffade på Marie Serneholt.


Jag


Erik vann, tjoho!

Lördag:


Jag mötte Lin för att köpa lite julklappar


Jag med presentpåsar. I kungsträdgården var det massa folk som åkte skridskor, jättemysigt!
På kvällen kom som sagt gäster, nämligen Pelle, Gunilla och Lotta! Trevligt, fast blev väldigt trött på slutet:)

På fredag får jag jullov, himla skönt!

tröttare än trötter

Hallå. En trött Maria sitter i soffan. Vi satt och åt middag till typ halv ett igår. Det var trevligt.
Ett tag snöade det jättemycket! Wohoo.

Idag måste jag fixa med en grej, kan inte säga vad dock :) och sedan måste jag plugga matte, matte och lite tíll matte! Har prov på tisdag. Men imorgon är det Lars Winnerbäck konsert som gäller! Trevligt värre. Snart blir det lunch.

mjaumjau

Hej hej hå hå! Igår var det vi på idolfinalen, kul kul såklart. Mycket bra stämning i Globen. Idag har jag varit och köpt två julklappar till min mamma, blev bra. Gick runt en stund med Lin och sedan fick hon följa med upp på te och pepparkakor. Ikväll blir det gäster och imorgon är det Lucia! Tiden går snabbt nu..det snöade ju förresten idag! Nu ska jag gå, ciao ciao!

den första julklappen är köpt

God dag god dag! Idag vaknade jag 06.56, kände mig rätt trött för jag var ju faktiskt på konsert igår, så det blev lite sent! Men det var det värt, var kul att gå på! Den var förövrigt bra, speciellt efter en stund.

Jag hade italienska, engelska då vi skrev om filmen This is England och tillslut geografi då jag och min grupp pratade en massa, men inte om själva uppgiften he he. Men det kommer gå bra ändå tror jag!

Förövrigt har jag faktiskt köpt min första julklapp! Har längtat efter att ha något att slå in, haha. Jag och mamma gick till ett ställe där jag köpte den, vi köpte även julpapper och annat kul. Så nu ska jag nog ta och slå in paket!




ett år sedan ungefär

Igår, innan konserten, när jag skulle ladda min kamera så passade jag på att ladda över kort ifrån den. Kort från förra julen tex! Här kommer några:


Kvällen innan julafton!


Jag hemma hos hettis när vi bakade till klassen


Lins fyllde år!


Julafton!!


M&J




oggi ho studiato la lingua italiana


Jag o Sofia i London. Ska lägga ut sista delen någon dag, tar lång tid bara.

Hej hej hej. Idag har jag varit lite trött och känt mig rätt klumpig, har tappat saker hela tiden. Men det är okej, man måste väl ha någon sån dag då och då. Men ikväll är det roliga planer, nämligen Regina Spektors konsert. Har pluggat en massa italienska och lite historia. Gjorde en massa matte idag i skolan också, kände mig duktig! Nu ska jag hoppa in i en dusch. Ciao!

Behind the Moon

Hej hå! Här har det pluggats matte, matte och matte! Äntligen klar för idag. Sitter och lyssnar på Matt Costa, som jag förövrigt hittade på en bra och annorlunda julskiva där de har akustiska versioner typ. Finns på spotify, This Warm December: Brushfire Holiday's Vol.1. Bra att lyssna på om man tröttnat på de gamla vanliga versionerna. Nu är det dags att göra sig i ordning.



bild från advent



Förresten, imorgon ska jag på Regina Spektors konsert på Cirkus! Ska bli väldigt väldigt roligt.

hey it's sunday all ready


Idag är dagens planer att plugga och ta en en kort prommis för att handla med mia madre. Ha en bra söndag!

löördag

De sista julkorten är skrivna, julgardinen med tomtar och snöflingor är uppsatt och apelsinor med nejlikor pyntar köksfönsteret och gör att det luktar jättegott! Ikväll har det alltså varit julpyssel. Lyssnade på julmusik, men nu är det Matt Costa på. Tidigare var vi på fika hos Micke o Cissi med Johan, Magdalena, Cecilia H och hennes dotter Alexandra (jättesöt). Var trevligt, fast var väldigt trött.










golden








fredagfredagfredag


Midlake - Roscoe

Paus i idol och annan musik är på (som den ovan tex). Haft kort skoldag, varit ute och kollat en kortis efter julklappar...hm.20 dagar kvar nu!!

kallt så att händerna fryser till is.

Väldigt, väldigt, väldigt kallt ute idag! Tre lektioner, prat om bra serier man såg när man var liten, film (This is England).
Plugga matte, julklappsplanering och julmusik! Det är väl vad jag haft för mig idag.


onsdagonsdagonsdag

Hej hopp!

Idag har varit en okej dag, känns skönt att det är helg snart igen. Hade inte så många lektioner idag, två faktiskt. Väldigt skönt. Har även valt induviduella val, det fick bli matte C, engelska C och italienska 2. Hoppas det blir bra!
I övrigt kom lin förbi en stund idag, vi tog det lugnt, lyssnade på musik och målade naglarna. Nu ska jag ta en snabbdusch. Ciao!

18 and life

Hejhej! En dag i skolan avklarad! Har varit jättejättetrött efter svininfluensavaccinet, var tvungen att sova flera gåner om dagen tors-sön. Men nu är det avklarat i alla fall!

Har gått i skolan idag, hade engelska, matte, svenska och idrott. Senare, runt sex, träffade jag Lin i fältan och vi gick till bibloteket eftersom Lin skulle låna böcker. Var trevligt att träffa henne såklart.

Nej har inget jätteroligt att säga. Kanske lägger upp nån bild från söndags. Hejsvejs




Juste, har snart gjort klart min önskelista! Fortfarande lika kul haha.

I can't stop loving you


Half of my heart - John Mayer m. Taylor Swift

Nu måste jag springa, ska träffa Lin på fältan. So long!