LUNCH MED MENTORSGRUPPEN

Jag kom till skolan vid nio.  Gick till rum 37 och jag fick tillsammans med bla Sissi gå och hjälpa Wilfried för att vi inte varit med i Blå hallen.  Vi fick hjälpa honom med att fixa till i pärmar och sånt, jättekul. Efter det satt vi och solade ett tag tills jag skulle äta lunch med min mentorsgrupp. Vi möttes vid Karlaplans fontän och gick tillsammans till stället. Vi åt asiatisk och sushi (inte jag)buffé. Skulle egentligen  träffat Lin på stan, men kände mig dålig så var tvungen att åka hem istället. Har leget i sängen och ska snart äta tidig middag. Är verkligen jättetrött. Blir en lugn kväll.

VALENTINE FILLOL-CORDIER

image922 

image918

image921

JAG ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET ATT JAG HATAR MIG


MY DRESS

image915image916

Här är klänningen jag sytt och visade upp igår.


.

image912r

image913

VI SKULLE KLARA VAD SOM HELST



Lars Winnerbäck - Elegi

BESTÄLLD

Skolavslutningsklänningen är beställd. Hoppas den passar, finns inte i affärerna så att man kan prova. Ville bara säga det, puss

MODESHOW

Idag hade vi en föreställning där musikgruppen uppträdde, bildgruppen hade satt upp konstverk och designgruppen modevisning. Har verkligen haft kul, vi hade en catwalk som vi gick och visade kläderna på. Vi hade sammanlagt tre föreställningar. Vi sminkade oss med en massa glitter, blötte håret (temat var vatten) och så vidare. Tycker själv att vi var väldigt duktiga, och det var även musikgruppen. De spelade bland annat en av mina favoritlåtar av Coldplay.

Förskyldningstillstånd: Samma. Ont i öron, rinnande näsa och trött.
Övrigt: Hungrig.

Ska man ta lite mellanmål kanske? Ja, jag tror det.

MÅNDAG

Hej, hej och hej. Har haft en rätt bra idag. Känner mig tyvärr rätt förskyld.

Första lektionen var textil. Det blev en extralång lektion, för att vi skulle bli klara. Efter det hade vi en stund engelska, fast vi övade bara på våra låtar till avslutningen.
Efter det hade vi matte, fast man behövde inte gå. Fick reda på en massa resultat, är mycket nöjd med dem! Efter lunchen var det so, där vi hade betyg snack medan resten av klassen övade på avslutningslåtarna. Höjde mig i so! MVG i blockbetyg, alltså i alla fyra ämnena,  är så glad.

Mamma ringde för en liten stund sedan och förslog fika och klänningsletande. Inte tackar jag nej till det. Pussar

RIGHT NOW

image910image911

Just nu ligger jag och katterna i min säng och myser. Jag gör lite svenska också. Duktigt va. Kollar på tv också. Det var allt jag ville säga. Puss.





TVILLINGBANAN

image908
Här ser ni en siamesisk tvillingbanan. Det är inte varje dag man ser en sådan...

LASSE LINDH



image905


image906

image907


KOM KAMPSÅNG

Hej! Igår var jag och Lin på Grönalund för att kolla på Sommarkrysset och framför allt Lasse Lindh! Först trodde vi inte att han skulle komma, men så gjorde han det, och han var verkligen jättebra. Timo var också bra. Stackars Lin var inte helt frisk men hon fick följa med i alla fall. På kvällen kollade jagpå Melodifestivalen, gick ju tyvärr inge vidare för Charlotte. Känner mig rätt förskyld idag.

Glöm inte att gratta era mammor! Pussar

BALKONG

Hejsan! Sitter som vanligt ute på balkongen och solar. Blev väckt vid ungefär halv elva, och gick kanske upp en halvtimme senare.Gjorde mig i ordning osv. och sedan följde jag med och lämnade Sofia där hon skulle sälja bullar med mera. Det var ett tag sedan man behövde göra sådant, men jag kommer ihåg.

Följde med pappa och kollade på lite kläder åt honom och så handlade vi lunch och så. Vi åkte hem, jag pratade med Lin, åt lunch och lyssnade på tracks. Senare ska jag antagligen träffa Lin, hoppas på att hon känner sig friskare. Nej, ska man ta och lägga ut en balkong-bild kanske.

image902

FREDAG

Hejsan. Har haft en helt okej dag. Vi hade till exempel genomgång av våran modeshow, som vi ska ha på tisdag, i tre föreställningar. Och ja, min klänning blev klar. Den ska bara fixas till lite på måndag. En bild kanske skulle kunna komma också. Vad skulle ni säga om det?

Har förövrigt inte gjort något speciellt resten av dagen. Efter att vi slutat, vid ungefär 17.00 gick jag hem, packade ihop lite saker, tog en macka och en banan och gick sedan ner till bilen och blev hämtad av pappa. Har även kollat på talang och nu sitter jag framför Kill Bill. Är rätt trött ändå. Puss.

ONSDAG

Hejsan! Hade tänkt att sova och så fastnar man här. Så kan det gå.

Första lektionen var idrott, på Gärdet. Gick dit och eftersom det var rätt tomt började jag undra om vi verkligen skulle vara där. Som tur var kom alla andra och så spelade vi brännboll. Kan säga att det gick sådär, är inte särkilt bra på brännboll över huvud taget. Har spelat det kanske tre gånger, sammanlagt. Man kan ju inte vara bra på allt.

Den andra lektionen hade vi svenska, vi gjorde egentligen inte så mycket. Läste en bok. Efter lunch hade vi engelska då vi berättade om våran prao på engelska, gick väl rätt bra. Skulle egentligen slutat efteråt, men eftersom jag skulle ha syslöjd om en timme så satte jag mig istället och väntade på mitt resultat på kemiprovet. Fick VG+, vilket kändes bra.

Syslöjden gick bra, gjorde klart min tyllkjol. Tyvärr gav det inte riktigt så mycket volym som jag velat, men lite är kanske bättre än inget?

Hade i alla fall en bra dag igår, eftersom jag fick veta att jag fått MVG i både so och svenska på mitt föredrag om Glasnost och Perestrojka och även på alla tre delarna på det Nationella Provet i engelska. En bra första lektion om man säger så. Blev även överraskad, vilket var kul. Vi gjorde även klar vår propaganda-bild igår, tycker den blev bra.
Nej, nu ska jag sova. Imorgon ska jag orientera (oh no), ha HLR - Hjärt och Lungräddning och dessutom ut på stan en liten stund med Lin eftersom vi ska fixa en sak. Hoppas på en bra dag. Ciao!

YESTERDAY

Hej! Igår kom först Johan och hjälpte mig plugga no (tack!) och på kvällen gick jag och Lin och hyrde film, Att göra en Pudel. Vi kollade på den och sminkade oss senare. Bra kväll! Ikväll blir det no-plugg och textil-plugg.image899
(En av mina nya klänningar!)




image901

SÅ SOM DET ÄR

Jag har shoppat! Jag ska köpa en bikini (i alla fall överdelen). Jag vill ha cirka fem par skor. Så är det.

SISTA DAGEN

Ibland blir man ju allt för trött på blogg.se. Hade nyss skrivit ett helt inlägg och vips så var det borta. Så irriterande.

Sitter i alla fal hos Magdalena och slutar snart. Så var det slut  på prao-veckan.
Wifikartan har lanserats nu också! Alltså att man kan se caféer som har trådlösa nätverk. Kul tycker jag, ni får allt ta och gå in på den och recensera ställen ni varit på.

Idag åkte jag hem till Magdalena så jag var där ungeför 10.30 och efter ett tag kom Ted och så satt vi tre och jobbade med våra datorer. Sedan åt vi lunch och jag fick en liten present, tack! Sedan gick jag och Magdalena tillbaks hit och nu ska jag strax möta mamma och så ska vi åka till Söder. Funderar även på om jag ska köpa en bikini som jag vill ha, det tåls att tänka på. Nej, nu måste jag gå, men glöm inte att gå in på wifi- och sushikartan!


TRÅKIGT VÄDER

Hejsan! Idag är vi hemma hos Magdalena och jobbar. Vädret är ju inge vidare trevligt. Snart blir det i alla fall lunch. Ciao!

FOTOGRAFERING OCH LIKNANDE

Sitter på Café String på Söder och har precis ätit lunch, väldigt gott. Snart ska vi dra iväg igen och fota caféer och resturanger med wifi här på Söder. Tidigare har vi tagit alla på Östermalm. Ska dra, pussarimage894
Café String

PRAO

Hejsan! Sitter på café Aveny och har precit ätit lunch med Magdalena. Första dagen på praon idag! Mötte Ted och Magdalena vid  ca 10, pratade och planerade en stund och så har jag och Magdalena gått och fotat olika caféer. För er som gillar sushi, glöm inte att gå in här!

Ha en bra dag, puss Maria

IT'S A SUNNY DAY

image890



Hejsan. Har suttit på balkongen ungefär hela dagen. Har haft det väldigt skönt i solen och det här vädret, hoppas ni också haft det.

Ska väl ta och äta upp min morot, sitta kvar i solen tills den försvinner och sedan äta middag. Puss!


FREDAG - EN BRA DAG

Hej, hej och hej. Sitter på balkongen och njuter av att kunna sitta här i randig klänning, bara ben utan att frysa. Tjoho!

I torsdags hade vi orienteringsdag. Kan säga så här: Inga kommentarer om det. Jag och orientering går helt enkelt inte ihop. Men det var trevligt att sitta och äta lunch i gräset. Hade nog inte varit lika mysigt om jag, som vissa andra, hade fått myror i hela väskorna. Ibland har man tur.

Lin hade ringt 15 gånger när jag tog upp mobilen, och vi pratade och bestämde att mötas på bussen. Båda var på Lidingö, så varför inte? Vi åkte tillsammans hela vägen, satt nästan ensamma i tåget (den delen, resten var fyllt med alla andra från Gärdetsskolan) och gick hem till mig och åt. Lin somnade i min soffa och jag kollade på Simpsons och Project Runway. Rätt så trötta båda två, omman säger så.

Senare på kvällen pluggade jag no och kollade på tv.

Idag började det med att jag kom lite försent till gympan. Så kan det gå. Men när jag kom in i gympasalen höll de på att göra salsauppvärmning och sedan fick vi lära oss lite salsa! Gick riktigt bra faktiskt och det var kul. Efter det hade vi en lång rast och sedan hade vi no, där man fick plugga fritt. Vi satte oss på skolgården, åt sedan lunch, gick och hämtade gitarrer och övade på Sissis och Fridas låt. Resten av gruppen spelade upp sin låt på musiken, alla var verkligen jättebra. Spelade gitarr till Sissis och Fridas låt också, vilket också gick bra.
Fick tillbaka mitt musikprov också, i musikhistoria. MVG-! Blev riktigt glad. Och tillsist hade vi sista lektionen, design med Wilfried. Min klänning ser nu faktiskt ut som en klänning och ska nu börja sy på en tyllkjol, och man kan säga att jag hade en bra skoldag idag.

Efter skolan gick jag hem, åt mellis, träffade Lin och så åkte vi ner på stan. Där var det verkligen varmt och vi träffade Maria. Vi gick runt och kollade och åkte tillsist hem. Åkte tunnelbana och lidingöbanan, och tada - nu är jag här. Har haft en riktigt bra dag och är jättetrött. Lägger ut en minibild på Lisa och Sofia:)


ONSDAG

Hejsan. Är fortfarande förskyld, men ska i alla fall vara med på orienteringen imorgon. Fast det är verkligen jättetråkigt, enligt mig. Om ni ser en tjej virra omkring i en skog på Lidingö tillsammans med två andra tjejer, så kan det vara jag. Vi får väl se hur det går.

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Hade so-prov, kändes rätt så bra. Ska väl sova snart och imorgon har jag sovmorgon. Äntligen. Puss!

ETT BADKAR PÅ BALKONGEN

image888Bild från igår.
Vi har ett badkar på våran balkong just nu. Badrummet blir nämligen renoverat. De är schysst.
Hade ingen bra start på morgonen och var verkligen jättetrött, men nu är det bättre, vilket är skönt. Idag blir det so-plugg om Kina för fullt. Ha en bra kväll.

.

image887

LALALA

image885image886
Kavajen har jag förresten fått av mamma, som hängde i hennes garderob, och inte användes. Det ska det bli ändring på.


Tittar på Made och ska snart plugga so. Förhör på onsdag. Är fortfarande trött, men det är lite bättre i alla fall. Är förresten förskyld också. Lalala.

TRÖTTAST I VÄRLDEN

Hej. Riktigt jobbig skoldag idag, är så trött. Hade so föredrag också. Gick sådär. Är på mammas jobb. Vi ska kopiera en nyckel och fika såklart. Tänkte kolla in snabbt på H&M och kolla på en grej, fast är säker på att den är slut.

LANDET

Hallo, yes, I'm back. Det var ju inte så länge som jag var borta.

Har haft det bra på landet i alla fall, har idag dock varit väldigt trött. Landet-tröttheten kom idag. Det brukar bli så för mig efter några dagar. Det är något med luften.
Vädret hade gärna fått vara lite soligare, men det var mysigt ändå. Och ja, jag hade kunnat ta med mig ungefär hälften av innehållet i resväskan. Men man vill ju ha valmöjligheter, eller hur?

Imorgon ska jag i alla fall först fira mormor, som fyller 85 år, egentligen idag faktiskt! Så grattis! Släkten kommer och det blir nog fullt upp. På kväller blir det middag hos Lin, blir säkert jättekul.

Här kommer i alla fall några bilder, tyvärr tog batteriet slut  och laddaren hade jag inte med mig.
image879
Lite plugg var det för min del.
image880
Soffan i soffan.
image881

image882
Johan o jag (och lite av Kicki)
image883
En mörk bild på pappa
image884
Sofia och Magdalena.

Är trött (lyckades även sova lite i bilen och bli ännu tröttare) och ska nog sova. Sweet Dreams.